Tekirdağ

Tekirdağ Haberleri

ÇETİNTAŞ`TAN ANKARA AÇIKLAMASI

ÇETİNTAŞ`TAN ANKARA AÇIKLAMASI

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, geçen hafta içinde İl Başkanı Mestan Özcan öncülüğünde, 11 ilçe başkanı ve milletvekilleriyle birlikte Ankara`da yaptıkları ziyaret ve temaslar hakkında basın açıklaması yaptı.

Geçen hafta Ankara`da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan AK Parti Heyeti`nde yer alan Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, düzenlediği basın toplantısında bakanlıklar nezdinde yapılan girişimler ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

İLK DURAK ADALET BAKANLIĞI OLDU

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan öncülüğünde 11 ilçe başkanı ve milletvekilleri Mustafa Yel ile  Çiğdem Koncagül`ün de katıldığı Ankara ziyaretlerine Adalet Bakanlığı ile başladıklarını belirten Kamil Çetintaş, "Biliyorsunuz, Çerkezköy Adalet Sarayı, Kapaklı`ya da bakıyor.  Kapaklı`ya bir adalet Sarayı talebimiz oldu. Fakat, şu anki imkanlardan biraz daha uygun bir pozisyon olması gerektiğini söylediler.  Adalet Sarayı`na bu konuda sıcak bakmadı Bakanlık. Geçici olarak bir binada buranın yükünü alacak şekilde bir arayış içine girilmesini söylediler. Bununla birlikte buranın da rahatlayacağını bildirdi bize bakanımız. Gerekli talimatları vererek çalışmaların yapılmasını bildirdi. Daha sonra İl Başkanımızın bir talebi oldu. İstinaf Mahkemeleri ile ilgili. Bu konuda da bakanımız uygun buldu. Gerekli çalışmaların yapılacağını, istinaf mahkemesinin Tekirdağımız`a kazandırılacağını söyledi.? diye konuştu.

TEPE VE VELİKÖY`DEN OTOBANA ÇIKIŞ ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA İLETİLDİ

Adalet Bakanlığı`nın ardından Ulaştırma Bakanlığı`na geçtiklerini belirten Çetintaş, "Ulaştırma Bakanlığı`nda,  Bakan Yardımcımız  Selim Dursun beyle görüştük. Ziyaretimizde bakan yardımcımıza Tepe Emlak Konutları`ndaki sorunu ilettik. Oradan bir çıkış, için Büyükşehir bir takım planlamalar yaptı ama oradan çıkış yolları var. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ne yapabilir. Bu konuları aktardık.  Daha sonra Veliköy`de otobandan bir çıkış hep gündeme geliyor. Bu konuyu da bakanımıza ilettik.  TIR garajını da biliyorsunuz Belediye aldı. Otobandan TIR`ların gelip Veliköy`den hiç şehir içine girmeden oradan garaja gelmesini söyledik. Hızlı tren konusunu da kendisine sorduk. İstanbul Çerkezköy arası değil de Çerkezköy-Edirne arasını sorduk. Çalışmaların iyi gittiğini söylediler. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığımıza geçtik. Burada da bakan yardımcımız Ayşe Ayşin Işık Gece ile nezdinde taleplerde bulunduk. İlçe başkanlarımızın, il başkanımızın talepleri vardı ilettiler. Daha sonra buradaki çalışmaları bize iletecekler. ? ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY HÜKÜMET KONAĞI BİR YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK

Daha sonra İçişleri Bakanlığı`na geçerek Bakan Süleyman Soylu ile görüştüklerini aktaran Çetintaş, ?Burada Hükümet Konağımızla ilgili durumu dile getirdik. Projesinin onaylandığını ve ne zaman başlanacağını Bakanımız sorduk. Projeyi bizimle paylaştı. Osmanlı mimarisi olan çok hoş bir proje.  İnşaata ise bir yıl içinde başlanacağını söyledi. Daha sonra emniyetteki polis açığıyla ilgili durumu kendilerine ilettik. Yakın zaman içinde yeni personeller verileceğini, ilçelerin ihtiyacına göre dağılımın yapılacağı bilgisini bize verdi. Bizi çok hoş karşıladı Süleyman Soylu bakanımız kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bize bu imkanları sağlayan  başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop ve milletvekillerimize ve il başkanlarımıza  teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

 



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE, ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

TEKİRDAĞ’DA İÇKİLİ RESTORANDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

SARAY’DA YARIM TON SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

TRAFİK KAZASI: 1 YARALI

KAÇAK ALKOLE JANDARMA DARBESİ