Gündem

Gündem Haberleri

ÇINAR BEBEK GÜNDEN GÜNE ERİYOR

ÇINAR BEBEK GÜNDEN GÜNE ERİYOR

Üç aylıkken SMA teşhisi konulan şu anda yedi aylık olan Çınar Bebek için zaman daralıyor.

Üç aylıkken SMA teşhisi konulan şu anda yedi aylık olan Çınar Bebek için zaman daralıyor. SMA hastalığıyla minik bedeniyle savaş veren Çınar Bebeğin acilen yurtdışında tedavi olması gerekiyor.  Maliyeti 20 milyon lira olan yüzde 95 oranında iyileşme sağlayan tedavi için ailenin imkanları yok. Bu yüzden siz gönüllü insanlardan destek bekliyorlar.

Ankara Etimesgut?ta yaşayan ve bir sitede kapıcı olarak görev yapan Yusuf ve ev hanımı olan Süreyya Çakan`ın 3 çocuklarından en küçüğü olan Çınar Çakan, 3 aylıkken durum farkedildi. Anne Çınar Çakan, bebeğin nefesinin hızlı alıp vermesi ve kalp atışlarının hızlı olmasından dolayı şüphelenmesi üzerine hastaneye götürdü.  Yapılan tetikler sonucu Çınar?ın SMA Tip1 teşhisi konuldu. Çınar şu anda 7 aylık ve zaman gittikçe daralıyor.

Çınar Bebeğin annesi Süreyya Hanım yaşadığı acılarını şu sözlerle anlattı:

?Evlatlar anne ve babaları için çok kıymetlidirler. Rabbim Kimseyi evladıyla sınamasın. Küçücük yavrumun gözlerimin önünde acı çekmesine yüreğim dayanmıyor. Maddi imkanlarımız yetersiz. Bu hastalık ve tedavisi çok pahalı. Sizlerden destek bekliyorum. Bizleri yalnız bırakmayın. Evladımın gözlerimin önünde eriyip gitmesini istemiyorum. Lütfen sesimizi duyun.?

Optima Sigorta Çerkezköy Yöneticisi Armagan Taş Baran, Çınar bebeğin sesine duyarsız kalmayarak gönüllü abla olup  kampanya başlattı. Kampanya ile ilgili bilgi veren Armagan Taş Baran, ?Bizler Çınar?ın sessiz çığlığına duyarsız kalamadık. Ailenin imkanları yetersiz. Bu tedavi çok masraflı. Maalesef Çınar ve bu hastalıkla mücadele eden bebek ve ailelerine devlet bir çare bulamadı. Biz Çınar bebeğin bu hastalığa yenik düşmesini istemiyoruz. Gönüllü abla ve ağabeylerimiz var. Hepimiz sosyal medya platformlarından duyurularımızı yapıyoruz. Canlı yayınlarla destek olmaya çalışıyoruz. Kumbaralarımızı esnaf arkadaşlarımızın işyerlerine dağıttık. Şimdi kermes hazırlığımız var. Elimizden gelen desteği sunacağız. Ben  sizlerin aracılığıyla yardım sever insanlara seslenmek istiyorum. Lütfen Çınar Bebeğin sessiz çığlığını duyun. Hayata tutunsun. Tedavisini olsun. Annesinin gözyaşları dinsin." dedi.

Bu arada, Ankara Valiliği`nden Çınar Bebek için başlatılan yardım kampanyası içinde izin alındı.

 

 

 

 



CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR