ÇERKEZKÖY`DE YÜKSEK HIZLI TREN HATTI ÇÖZÜME KAVUŞTU!

ÇERKEZKÖY`DE YÜKSEK HIZLI TREN HATTI ÇÖZÜME KAVUŞTU!

Çerkezköy?ün içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren hattı ile birlikte meydana gelebilecek ulaşım sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü amacıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yüksek Hızlı Tren Çerkezköy Geçiş Hattı nedeniyle Çerkezköy Belediye Belediyesi`nde değerlendirme toplantısı yapıldı.  Toplantıya,  Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcılarımız Kemal Gümüş ve Nedim Yılancı, TCDD Modernizasyon Daire Başkan Yardımcısı Mücahit Lek, TCDD Genel Müdürlüğü Dış Kaynaklı Proje Koordinasyon Şube Müdürü Abdullah Çorak ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

ÜMİT KÖK ULAŞTIRMA BAKANLIĞI NEZDİNDE GİRİŞİMDE BULUNMUŞTU

Yaklaşık üç ay kadar önce Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TCDD yetkililerinin kendilerine sormadan güzergah belirlediği bu güzergahında ulaşım sorunalrına neden olacağını öne sürmüştü. AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök araya girerek, TCDD yetkililerinin Çerkezköy Belediyesi ile işbirliği yaparak, en uygun güzergahın belirlenmesi konusunda yardımcı olunması için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunmuştu. İşte bu girişimler sonucunda bir kaç defa bir araya gelen Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ile TCDD yetkilileri sonunda ortak güzergah belirlediği bildirildi.

MUTABAKATA VARILDI

Dün yapılan toplantıda, Çerkezköy içinden geçecek olan Yüksek Hızlı Tren Hattı?nın beraberinde getireceği ulaşım sorunlarını en aza indirmek amacıyla ilçede bulunan iki hemzemin geçidin yer aldığı bölgede yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Belediye ve TCDD yetkilileri meydana gelebilecek sorunların çözüm önerileri üzerinde mutabakata vardığı bildirildi.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR PROJELENDİRİLECEK

 BSH Kavşağı?ndaki hemzemin geçide ulaşımın, altgeçit yapılarak ile sağlanmasına karar verilen toplantıda; İstasyon Mahallesi`ndeki hemzemin geçitten sağlanan ulaşımın da spor salonunun olduğu noktadan yapılacak olan üstgeçit ile Hükümet Caddesi?ne bağlanması yönünde karar alındı. Çerkezköy Belediyesi`nden yapılan açkılamada, toplantıda oluşturulan çözüm önerileri noktasında yapılacak çalışmalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de katılacağı toplantıyla birlikte projelendirilecek ve protokol altına alınacağı kaydedildi.



Anahtar Kelimeler:

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM

İLK BİN İÇİNDE 35 FİRMA ÇERKEZKÖY TSO ÜYESİ