Gündem

Gündem Haberleri

VERİLEN PARALARI DÜŞÜK BULDULAR

VERİLEN PARALARI DÜŞÜK BULDULAR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nca yetkilendirilen Kapaklı Yanıkağıl Uzlaşma Komisyonu görüşmeleri parsel sahiplerini memnun etmedi. Mahkemeye gidecekler...

Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi kapsamında Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi`nde yapılacak kamulaştırma çalışmaları Devlet Demir Yolları tarafından başladı. Arsa sahipleriyle yapılan ilk görüşmelerde bazı arsa sahiplerine metrekareye 41 TL bedel belirlenirken, bu arsa sahipleri mülklerinin bedelinin yüz TL`nin üzerinde olduğunu söylüyor. Kamulaştırma mahkeme yoluyla yapılacak!

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Uzun zamandan beri konuşulan Çerkezköy ve Kapaklı`dan geçerek Kapıkule`ye kadar uzanacak `Hızlı Tren` projesinde demir yolu yapımı için belirlenen güzergahlarda kamulaştırma çalışmaları da başladı. Bir süredir, bölgedeki parsel sahipleriyle görüşme yapan Devlet Demir Yolları yetkilileri, kamulaştırma için takdir edilen bedelleri de açıklıyor. Yapılan görüşmelere göre parsel bedelleri bölgelere göre değişiyor.

41 TL`Yİ BEĞENMEDİLER

Demiryolu güzergahının geçtiği alanlardaki parseller için metrekaresine belirlenen 41 TL, davet edilen parsel sahiplerine tek tek tebliğ ediliyor. Yapılan görüşmeler sonunda bazı parsel sahipleri verilen 41 TL`yi beğenmedi.

KABUL ETMEDİLER

Bölgede 460 metrekare parseli bulunan Yasin Yatkın, "Değerinin çok altında verdiler. Çoğu arkadaşımız bunu kabul etmedi. En az 10 kişi var benim bildiğim. Bize 41 TL veriyorlar. Oysa normalde 100`ün üzerinde. Bu yüzden kabul etmedik. Mahkemeye gidiyor. Kimi yere 200 vermişler kimi yere 35 bize de 41 verdiler. Mağdur olan çok var."ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ