TÜRKİYE`NİN YAS TUTTUĞU BİR ZAMAN BİZ PROGRAM YAPAMAYIZ

TÜRKİYE`NİN YAS TUTTUĞU BİR ZAMAN BİZ PROGRAM YAPAMAYIZ

Çerkezköy Engelliler Eğitim, Öğretim, Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, daha önce planladıkları bir dizi programı iptal ettiklerini belirterek, bu sözleri kullandı.

Türkiye`ye art arda gelen şehit haberleri hayatın akışını değiştirdi. Çerkezköy`de bir dizi etkinlik için önceden program hazırlayan Engelliler Eğitim, Öğretim, Kültür Sanat ve Yaşam Derneği, İdlib şehitlerinin ardından önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir dizi programı iptal etti.

Çerkezköy Engelliler Eğitim, Öğretim, Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, yönetim kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yaptıkları ziyaretlere değinerek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, ilk olarak İdlib`den gelen şehit haberleri üzerine yapmayı planladıkları programları iptal ettiklerini hatırlatarak, "Şehit düşen askerlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Dernek olarak devletimizin yanında oluğumuzu belirtmek istiyoruz. Allah askerimizin ayağına taş değdirmesin."dedi.

PROGRAMLAR İPTAL

Şehit haberleri üzerine dernek olarak programlarında değişiklik yaptıklarını belirten Çetinkaya, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir programımız vardı. Engelli kadınlarımız ve aileleri için hazırladığımız eğlence programından vazgeçtik. Türkiye?nin yas tuttuğu bu zamanlarda bu etkinliğimizden vazgeçtiğimizi duyurmak istiyoruz. 8 Mart?ta engelli kadınlarımızı evlerinde ziyaretlerde bulunacağız. Engelli çocuklarını ve kaybetmiş anneleri evlerinde ziyaret ederek onların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü kutlayacağız." diye konuştu.

İZİN BELGEMİZİ ALDIK

Dernek olarak eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban`dan okullara yönelik eğitim faaliyetlerinde bulunmak üzere izinlerini aldıklarını hatırlatan Çetinkaya, "Eğitim alanındaki çalışmalarımıza da devam ediyoruz. En büyük amacımız hedefimiz bizler engelli kaldık sizler engelli kalmayın. Engelli çocuğa sahip olmanın ne kadar zor olduğunu tekerlekli sandalyeye sahip çocuğu olmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Eğitim faaliyetlerimizle bunları göstermeye çalışıyoruz. Yine, özel günlerde kurum ve kuruluşları ziyaret ederek kutlamalarımızı yapıyoruz. Mesela geçen gün Muhasebeciler Günü`nü kutladık. Dernek olarak aktif bir şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.Gerek kaymakamımız gerekse ÇOSB yönetimi yanımızda olduğunu söyledi. Dün bize destek verenler bugünde yanımızda olduklarını söylediler. Engelli bireyler olarak artık toplumdan ayrıştırılan değil kabul gören bireyler haline geldik."ifadelerini kullandı.

 

 



Anahtar Kelimeler: