Gündem

Gündem Haberleri

BİR YIL GEÇMEDEN DERNEK KURDU

BİR YIL GEÇMEDEN DERNEK KURDU

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nin eski Başkanı Hayrettin Çetinkaya, geçen yıl görevden alındığı yönetimiyle birlikte bu kez Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği`ni kurdu.

GEÇTİĞİMİZ?yıl mayıs ayında genel merkez tarafından görevden alınan Türkiye Sakatlar?Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, aradan bir yıl geçmeden yönetimiyle birlikte yeni dernek kurdu. Çetinkaya, Engelliler?Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği?ni kurdu. Dernek kuruluşu onaylanırken Çetinkaya düzenlediği bir basın toplantısıyla yeni engelliler derneğini kamuoyu ile paylaştı.?Çetinkaya, engellilerin talebi üzerine yeni dernek kurduklarını belirtirken, 50 üyeleri bulunduğunu söyledi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Dün saat 14.00`da Çerkezköy`deki Kent Kafe`de bir araya gelen dernek yönetimi basın açıklaması yaptı. Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, yeni kurulan derneğin hayırlı olmasını dilerken, kuruluş amaçlarını anlattı. Engelli ve ailelerinin talebi üzerine yeni derneği kurduklarını belirten Çetinkaya, "Özellikle engelli arkadaşlarımızın eğitim öğretimi için ve kültür sanat konusunda kurslar açacağız. Güzel bir yola çıktık, inşallah daha önce yaptığımız çalışmaların hepsinin tekrar ederek arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracağız." dedi.

50 ÜYE İLE KURULDU

Derneğin 6 ay içinde kongreye gideceğini söyleyen Başkan Çetinkaya, "Şu an 49-50 kişi üyemiz var. Çünkü 28`inde tebligatımızı aldık. Daha bir gün oldu. Güzel şeyler yapmak için yola çıktık. İnşallah muvaffak oluruz."dedi. Çetinkaya daha sonra dernek başkan yardımcısı Sakine Varlık ve üyelere sözü bıraktı.  Varlık, daha önce yaptıkları faaliyetleri tekrar edeceklerini belirterek, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi çatısı altındaki faaliyetlerini hatırlattı. Varlık, özellikle okullarda yapılan çalışmaları yeniden yapacaklarını söyledi. Varlık, "Sakatlar haftasını dolu dolu geçirmek istiyoruz."dedi. Varlık`tan sonra konuşan yönetim kurulu üyeleri ve engelli aileleri de heyecanla yeni dernek çatısı altında yapacakları faaliyetleri anlattı. Engelli ailesi ve dernek yönetiminde bulunan Oğuz Gökdemir, "Çocuklarımızın hepsi evlere kapandı. Gerçekten hepsi çok sıkılıyor. Yine aynı şekilde geçmişte olduğu gibi bizler de aileler olarak çocuklarımızla beraber her türlü özveri de bulunmaya hazırız. Onların hayata tutunmalarını sağlayacak tiyatro, koro gibi her türlü etkinliği organize edeceğiz."diye konuştu. 

YENİ DERNEĞİN YÖNETİMİNDE ŞU İSİMLER BULUNUYOR 

Başkan Hayrettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Sakine Varlık, Sayman Halil Dabranlı, Genel Sekreter Şengül Cıvan, Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuz Gökdemir, Zeynep Alışık, Gülçin Çil, Mahmut Demirtaş, Büşra Tecmen.

 



Anahtar Kelimeler:

PLATONİK AŞK DEHŞETİNDE ZANLI TUTUKLANDI

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

CİNSEL İSTİSMARA VE ŞİDDETE UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA’DAN KÖTÜ HABER

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR