ENGELLİLER MAHKEMEYE BAŞVURDU!

ENGELLİLER MAHKEMEYE BAŞVURDU!

Geçen hafta siyasi bir linç kampanyası ile karşı karşıya kalan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetimi Genel Merkez tarafından görevden alınmıştı. Çetinkaya, görevden alınma şekline itiraz ederek, mahkemeye ba

AK Parti`den Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, bunun bedelini ağır ödedi. Önce derneğin Çerkezköy Otogarı`ndaki tuvaletlerden elde ettiği gelir kesilmek için burası ihale edildi, ardından bu da kesmeyince Çetinkaya ve yönetimi CHP`li olduğu bilinen Genel Merkez tarafından görevden alındı. Bu görevden almaya itiraz eden Çetinkaya ve yönetimi mahkemeye gitti.

SALI GÜNÜ GÖREVDEN ALINMIŞLARDI

Ak Parti`den Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan ve daha sonrada Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı ihaleyi yargıya taşıyan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetimine CHP`li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve CHP`li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın partisi olan CHP`den 31 Mart`ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyesi Adayı olan TSD Genel Sekreter Yılmaz Demirel`in de imzası ile geçen hafta görevden alınmıştı. Yerlerine ise üç kişiden oluşan `Kayyum` atanmıştı.

MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

13 yıldan buyana Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nin kurucu başkanlığını yürüten Hayrettin Çetinkaya ve yönetimi CHP`li TSD Genel Merkezi tarafından görevden alınış şekillerine itiraz etti. Çerkezköy Adliyesi`ne giden Çetinkaya, yürütmeyi durdurma kararı için müracaatta bulundu. Çetinkaya, " Ben, AK Parti`den Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olduğum için bütün bunlar başıma geldi. Önce 6 yıldır derneğimizin ihtiyaçlarını karşılamamız için önceki dönem Belediye Başkanı tarafından tahsis edilen Çerkezköy Otogar`ının tuvaletleri ihaleye çıkarılarak bizden alınmak istendi. Bunu da yaptılar. Buna da itiraz ettik. Sonra AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, derneğimizde, üyelerimize düzenlediğimiz doğum günü partisine katılınca bizim görevden alınmamız hızlandırıldı. Biz, yıllarımızı verdiğimiz derneğimizden bu şekilde kimse koparamaz. Bu şartlarda çalışmamız elbette mümkün değil. Mahkemeye başvurduk. Bu görevden alma haksızdır. Durduracağız. Ancak sonrasında kendimiz istifa edeceğiz. Bizim ne bu belediye başkanları ile ne de bu genel merkezle çalışma imkanımız artık kalmamıştır. Ama bizi çeşitli isnatlarda bulunarak, haksız yere görevden alamazlar. Buna itirazımız var. İtirazımızı da mahkemeye yaptık. Bakalım görelim. Hayırlısı olsun."ifadelerini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler:

KIRKLARELİ’DE 2024 YILI EYLÜL AYI İHRACATI, 2024 YILI AĞUSTOS AYINA GÖRE YÜZDE 27,59 AZALDI

AHMET ÇETİN: SU SORUNU İÇİN KOMİSYONLAR KURULACAK

VALİ SOYTÜRK’TEN ÇTSO’YA ZİYARET

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ