KAMU NİTELİĞİ TAŞIYAN KURUMLARDA HES KODU UYGULAYACAK

KAMU NİTELİĞİ TAŞIYAN KURUMLARDA HES KODU UYGULAYACAK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında HES kodu uygulamasının kapsamı Tekirdağ İl Pandemi Kurulu tarafından genişletildi.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler Tekirdağ İl Pandemi Kurulu tarafından genişletildi. Buna göre kamu kurumlarının yanı sıra kamu niteliğindeki kurumlarda artık HES kodu uygulaması yapacak.

KAMU NİTELİĞİNDEKİ KURUMLARDA DA HES UYGULANACAK

Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, İl Pandemi Kurulu, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu`nun 27 ve 72`nci maddeleri uyarınca Valilik Toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanarak aldığı kararda HES kodu uygulamasını yapacak kurumları da belirledi. Buna göre Tekirdağ`da şu yerlere girişlerde HES kodu uygulaması yapılacak:

Kamu kurum ve kuruluşları dışında kamu niteliğindeki iktisadi kurum ve kuruluşlar, belediyeler, bankalar, oda ve meslek kuruluşları/STK?lar , kargo şirketleri, nöbetçi eczaneler, özel iş yerleri (isteğe bağlı olarak).

AMBALAJLANMIŞ OLARAK SATILACAK

Bu arada aynı kararda Pandemi Kurulu tarafından ekmekle ilgili de bir dizi karar alındı. Buna göre piyasaya arz edilen ekmek ve ekmek çeşitleri yanında simit, yufka ve diğer unlu mamullerin de satışında, tüketiciye sunulmasında alınan tedbirlerin devam edecek. Hazır ambalajlı olarak ekmek satışı yapılacak. Ambalaj malzemesi içerisinde; ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kâğıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecek. Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının, ürünün rutubetini bırakabilmesi amacıyla açık bırakılabilecek.

EKMEK HER YERDE SATILAMAYACAK

Bu arada, ambalaj malzemesine konulmamış ürünler ise sadece, bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine iletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecek. Ayrıca pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yapılmayacak.

 



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR