TRAKYA?DA HAVALAR DAHA DA ISINACAK

TRAKYA?DA HAVALAR DAHA DA ISINACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre önümüzdeki günlerde Trakya Bölgesinde hava sıcaklıklarının yükseleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre önümüzdeki günlerde Trakya Bölgesinde hava sıcaklıklarının yükseleceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklara karşı, Yaşlı, çocuk ve kronik hastalar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ?Hava sıcaklıklarının 26.08.2021 Perşembe gününden itibaren Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir? denildi.

EN YÜKSEK TAHMİN EDİRNE?YE

Bugün 26-27 derece hava sıcaklığının seyrettiği Tekirdağ?da önümüzde günlerde 29-31 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteorolojinin Trakya Bölgesinde bulunan Kırklareli için önümüzde günlerdeki sıcaklık tahminleri 32-35 derece olarak öngörülürken, Edirne için ise önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 33 ile 36 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

YAŞLI, ÇOCUK VE KRONİK HASTALIĞI OLANLARA UYARI

Meteorolojiden yapılan uyarılarda, ?Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir? ifadeleri kullanıldı.