Tarih: 06.12.2019 15:08

31 KİŞİ TUTUKLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ il merkezli olarak 3 ayrı ilde düzenlenen Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (Tekirdağ KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin  yaptıkları soruşturmada aralarında Çerkezköy Devlet Hastanesi`nde görevli doktor ve diğer kamu görevlilerinin de  bulunduğu şüphelilerin Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yakalama kararı verilmişti. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yakalama kararı verilen toplam 49 şüpheli Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü.

Çerkezköy Devlet Hastanesi`nde görevli doktor ve diğer kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu şüphelilerin sağlık kurulu raporu talebinde bulunan kişilere emeklilik, ÖTV indirimi ve çalıştıkları iş yerlerinde pozisyon değişikliği gibi nedenlerle para karşılığı sağlık raporu verdiği tespit edildi.

SGK`YI BEŞ MİLYON LİRA ZARARA UĞRATTILAR

Yapılan soruşturmada çok sayıda şahsın hasta temini için aracılık ettiği ve para alışverişinin aracılar üzerinden yapıldığını belirleyen polis ekipleri soruşturma süresince olmayan hastalar adına reçete düzenlenerek SGK`nın 5 milyon liranın üzerinde zarara uğratıldığını belirledi.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nca verilen yakalama kararlarının ardından gözaltına alınan toplam 49 şüpheli Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Adliyesi`ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 49 kişiden 31`i tutuklanırken, 3 kişi savcılıktan 15 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —