HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÇİFTÇİ YAĞMUR BEKLİYOR

ÇİFTÇİ YAĞMUR BEKLİYOR

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yeterli yağış olmadığını belirterek, "Tarlaları ektik ama yağış olmadığı için çiftçilerimiz endişeli. Umarız tez zamanda yağmur olur."dedi.

Bir taraftan pandemi ile mücadele eden çiftçiler diğer yandan tarlalarını ekip yağmur beklemeye başladı. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Tarlalarımızı ektik ancak bugüne kadar beklediğimiz yağış olmadı. Umarız en kısa sürede yağmur gelir."dedi.

PANDEMİYLE İLGİLİ SADECE HERKES GİBİ SAĞLIK DİLİYORUZ

Mart ayında pandemi yüzünden bir süre muzdarip olan çiftçilerin bu kez zirai işlerle alakalı olarak bir sorun yaşamadıklarını anlatan Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Şu an için pandemi çiftçilerimizi etkileyecek bu durumda değil. İşimizin başındayız. Arkadaşlarımız tarlasına gidip gelebiliyor, gerekli çalışmalarını yapıyor. Salgınla ilgili biz de herkes gibi sadece sağlık diliyoruz. Sağlık açısından inşallah en kısa sürede bu beladan kurtuluruz. Çiftçilerimiz kovid19`a karşı tedbirlerini alarak zirai faaliyetlerini sürdürmekte. Pandeminin başlarındaki sorunlarını şu an için yaşamadık.

YETERLİ YAĞMUR OLMADI

Çiftçinin tarlalarını ektiğini belirten Başkan Toprak, "Bu dönem ekim işlerimiz sorunsuz bitti. Çiftçilerimiz ekinlerini yapıp tamamladı. Yalnız yeterli yağmur olmadı. Mevsime göre yağışlar düşük. Yağmur bekliyoruz. Yeterli yağmur ya da kar yağar ise çiftçimizin yüzü gülecek."diye konuştu. 

DÖRT GÖZLE YAĞMUR BEKLİYORUZ

Salgın (Kovid19) nedeniyle çiftçilerin şu an için sorun yaşamadıklarını tekrarlayan Başkan Toprak, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Tarlada buğday ve arpa var. Yüzde 99`u buğday. Trakya olarak düşünürsek, kanola ve buğday. Sadece Çerkezköy olarak düşünürsek yüzde 99 buğday ekili. Çiftçi ekim işini tamladı dört gözle yağmur bekliyor. Korona virüsü yüzünden çiftçilerimizde bir kısıtlama yok. Olmaması da lazım. Çünkü, çiftçi ekip üretmezse insanlar açlıktan kırılabilir. Bu yüzden çiftçiye sınırlama getirilmemeli. Umarız en kısa sürede bu salgından ülke olarak kurtuluruz."

 



Anahtar Kelimeler:

YILIN ‘EN’LERİ YARIŞMASI BAŞLADI...

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI