TOPRAK: ÇİFTÇİ TARLAYA GİDEMİYOR

TOPRAK: ÇİFTÇİ TARLAYA GİDEMİYOR

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, korona virüs tedbirleri nedeniyle ilçeler arası ulaşım yasağının çiftçilerin tarlaya gitmesinin önüne geçtiğini söyledi. Toprak, "Çiftçimiz tarlaya gidemiyor. Bugün ekim olmazsa, yarın neyi biçeceğiz."diye dert

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yakın ilçelerde tarlası bulunan üyelerinin şu günlerde büyük zorluklar içerisinde bulunduğunu söyledi.

Korona Virüs tedbirleri kasamında getirilen ulaşım yasağı yüzünden çiftçinin büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak şunları kaydetti: "Şu an ayçiçeği ve mısır zamanı. 10-15 günlük bir süre var önümüzde. Çiftçi, tarlasına gidip sürmesi lazım, ilaç ve gübre atması lazım. Bugün bunları yapmazsa, yarın tarlayı ekip biçmek mümkün olmaz. Bugün ekim olmazsa, yarın neyi biçeceğiz. Çiftçilerimiz ilçeler arasında ulaşım yasağı nedeniyle şu an büyük bir sıkıntı içerisinde. Yakın ilçelerde tarlası bulunan çiftçilerimiz tarlasına gidip gelemiyor. Kaymakamlıktan, müsaade almak zorundalar. E-devlet üzerinden müracaatta bulunuyorlar. Büyük sıkıntımız var yani."diye dert yandı.

ÇİFTÇİ BELGESİ YETERLİ OLMALI

Çiftçilerin tarlaya gitmek için `Çiftçi Belgesi`nin yeterli olması gerektiğini savunan Başkan Toprak, "Bu sorunu çözmemiz lazım. Gidip her gün izin mi alacak bu çiftçiler. Sıkıntılar var. Çiftçiler her gün müsaade alıyor İlçe Tarım`dan, mesela Silivri, Beylice`de tarlası olan çiftçilerimiz var. Kızılpınar`daki çiftçilerimiz özellikle zorluk yaşıyor. Kızılpınar`dan Silivri`ye gidip tarlasını ekmesi lazım. Yine Saray`daki bir çiftçimiz, Kırklareli sınırlarındaki tarlasına gidemiyor. Traktör üstündeki çiftçimize jandarma hesap sormasın. Çiftçilik Belgesi`ni cebine koyan çiftçimiz yan ilçeye de gitsin. Çerkezköy`den Hallaçlı`ya gidecek, İstanbul İl sınırlarında olduğu için sorun yaşıyoruz. Bu sorunu çözmemiz lazım. Yetkililerimizden, çiftçimize kolaylık sağlamalarını bekliyoruz. Dediğim gibi çiftçi belgesi olanların tarlalarına gitmelerine izin verilirse, bu sorunu aşarız."diye konuştu.

  



Anahtar Kelimeler:

PAŞA DÖNER ÇERKEZKÖY’DE…

TEKNEYE EŞLİK EDEN YUNUS KAMERADA

ÇORLU’DA YAZ DÖNEMİ DESTELEME KURSLARI BAŞLADI

TEKİRDAĞ’DA TANKER TRAKTÖRE ÇARPTI FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

MİLLİ GURUR TÜRKSAT 6A’NIN UZAY YOLCULUĞU YARIN BAŞLIYOR