HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

AYÇİÇEĞİ FİYATLARI AÇIKLANDI: İŞTE İLK DEĞERLENDİRME

AYÇİÇEĞİ FİYATLARI AÇIKLANDI: İŞTE İLK DEĞERLENDİRME

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği taban fiyatlarından çiftçinin memnun kalmadığını belirterek, "En azından 3,500 lira bekliyorduk. Bu yıl kuraklık rekolteyi de düşürdü, fiyattan da umduğumuzu bulamad

Bugün akşam saatlerinde açıklanan ayçiçeği alım fiyatlarının ardından bir değerlendirme yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Rekolteden de umduğumuzu bulamadık, fiyattan da umduğumuzu bulamadık."dedi.

DEKOLTEDEN DE UMDUĞUMUZU BULAMADIK FİYATTAN DA...

Trakya Flaş Haber`e yaptığı değerlendirmede bu yıl ki ayçiçeği üretimini değerlendiren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, rekoltenin düşük olduğunu fiyatı beklediklerini anlatırken akşam saatlerinde Trakya Birlik`in bu yılki ayçiçeği alım fiyatları açıklandı. Toprak,  "Bayramda yağan yağışlardan çok umutlanmıştık. Ama ondan sonra bir daha yağış alamadık. Bir de bu son sıcaklar, aşırı sıcaklar ayçiçeklerimizi kavurdu. Çiftçilerimizle yaptığımız istişarelere göre bu yıl beklediğimiz rekolte yok.  Bütün Trakya`da rekolte düşük."diye konuştu.

ÇİFTÇİ 3,500 TL BEKLİYORDU 3,240 TL AÇIKLANDI

Bu arada çiftçinin rekolte de ortaya çıkan kötü duruma karşı fiyat beklentisi de bugün akşam saatlerinde Trakya Birlik tarafından açıkladı.  En düşük seviyedeki ayçiçeğinin kilogramı 3,240 TL olarak açıklanırken Hasan Toprak, "Rekolteden umduğumuzu bulamadık, fiyattan da umduğumuzu bulamadık. Özel Sektör 3,200 TL`ye alıyormuş. Bizim Trakya Birlikten beklentimiz 3, 500 TL artı destekleme. 3,500 TL verilseydi çiftçimiz buradan zararını karşılardı."diye konuştu.

Bu arada Trakya Birliğin açıkladığı ayçiçeği alım fiyatları ise şöyle bildirildi:

Ayçiçeği avans ödemesi yüzde 44 hamyağ oranlı ayçiçeği için 3,434 TL/Kg, yüzde 40 hamyağ oranlı ayçiçeği için 3,240 TL/Kg, yüzde 50 hamyağ oranlı ayçiçeği için 3,726 TL/Kg .

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI