Gündem

Gündem Haberleri

SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY!

SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY!

İki yıl önce renkli bir törenle açılışı yapılan Çerkezköy Kent Konseyi`nin hemen yanındaki `Hanımeli Sokağı`nın içler acısı halini görenler, belediyenin parasının çürümesine tepkili!

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilk olarak 2015 yılında kurulan daha sonra 2017 yılında yeni yüzüne kavuşturulan Hanımeli Sokağı, içler acısı halde! Kadınların, kendi ürettiklerini satarak bütçelerine katkıda bulunması için kurulan sokakta, küçük dükkanların ne kapısı ne de penceresi yerinde. Yavaş yavaş çürümeye terk edilen, tahtadan yapılan minik dükkanlar şimdilerde çürümeye terk edildi.

ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Çerkezköylü kadınların ürettiklerini, hayata geçirdiklerini, el emeklerinin sunumlarını yapabilecekleri bir sokak olması amacıyla tahta kulübelerden yapılan küçük dükkanlar, sıra halde konuşlandırıp adına da `Hanımeli sokağı` denilmişti. Ancak iki yıl gibi kısa süre içerisinde ne çürümeye terk edildi. Büyük bir heyecanla 2017 yılının mart ayında açılışı yapılan sokağın dükkanlarının son hali görenlerin tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, "Belediyenin parası böyle çürüyor. Bunlar iki yıl olmadı çürümeye terk edildi. Şimdi Belediye Başkanı başka yerlere aynı kulübelerden koymuş. Onlarda iki yıl sonra çürür. Olan milletin parasına olur. Bir de bu kulübeleri yapanlar para kazanmış olur!"diye tepki gösterdi.

AÇILIŞINI AKAY YAPMIŞTI

Öte yandan Hanımeli Sokağı`nın açılışını dönemin Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve üyeleriyle birlikte yapan Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, " Umut ediyorum daha da güzelleşeceğiz, daha da bir araya geleceğiz, birlikte olduğumuz zaman, beraber olduğumuz zaman, Çerkezköy?ün derdini, tasasını beraber konuşabildiğimiz zaman daha güzel bir Çerkezköy olacak. Bu niyetle Sevdamız Çerkezköy demeye devam edeceğiz. Bir kere daha hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.? ifadeleri kayıtlardaki yerini koruyor.



Anahtar Kelimeler:

İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI