Tarih: 19.03.2020 20:44

DEZENFEKTAN FIRSATÇILARINA FIRSAT VERMEDİLER

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgını Çerkezköy Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi`nin Trakya`nın gözbebeği yaptı. Trakya Kalkınma Ajansı`ndan aldığı hibe desteği ile okulda 6 ay önce başlatılan proje kapsamında dezenfektan üretimi başlatılırken, koronavirüs nedeniyle bir anda fırsatçıların türediği temizlik ürünü piyasasına da denge unsuru oldu. 

BİR HAFTADA 130 TON ÜRETİM YAPTILAR

Öğrenciler tarafından öğretmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen üretim sayesinde Çerkezköy Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, koronovirüs ile birlikte dezanfektan piyasasının gözbebeği oldu. Hem fırsatçılara fırsat vermeyen okul hem de piyasanın da ucuzuna verdiği temizlik ürünleriyle koronavirüs mücadelesini kolaylaştırdı. Çerkezköy Halit Narin Mesleki Anadolu Lisesi, koronavirüs tedbirleriyle birlikte bir hafta içinde 110 ton ortam, 20 ton el dezenfektanı üretti.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, "Meslek Lisesi memleket meselesi` dedik. 2023 Eğitim Vizyonunda Döner Sermayeye bağlı meslekî eğitimin geliştirilmesi ana temamızdı. Yaklaşık 6 aylık bir geçmişimiz var. Bu arada Trakya Kalkınma Ajansı`ndan imalata dayalı meslekî eğitimin geliştirilmesi temalı yaklaşık 380 bin TL`lik proje ile hibe desteği kazandık. Sıvı sabun, çamaşır suyu, yüzey temizleyici vs üretimiyle ilgili bakanlıklardan izinlerimizi aldık. `Liseden` markası ile Halit Narin Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümü ürünleri piyasada yerini aldı."dedi.

100 TONLUK SİPARİŞ ALDI

Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bir haftalık üretimi ile başta belediyeler olmak üzere birçok kamu kurumunun ihtiyacını da giderdi. Önümüzdeki hafta için 100 tonluk da sipariş alan okul, Süleymanpaşa, Kapaklı, Saray ve Çerkezköy`deki  tüm okulların dezenfektan ihtiyacının karşıladı. Bunun yanı sıra Silivri ve İstanbul`daki 5 cezaevi, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugayı ve İlçe Jandarma Komutanlığı, Çerkezköy Adliyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İstanbul`daki birçok noterlikler, apartmanlar, camiler, Edirne ve Kırklareli`de Millî Eğitim ve eğitim kurumları, fabrikalar ve özel okulların son bir hafta içindeki dezenfektan ihtiyacını karşıladı.

GÜN GELDİ DEZENFEKTAN ÜRETİMİ STRATEJİK HAL ALDI

Günlük temizlik ürünleri ve dezanfaktan için 20 ton bandına üretimini yükselten Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez ve ekibine, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, "Gün geldi koronavirüs tehdidi ile ortam ve el dezenfektanı üretimi stratejik bir hal aldı. Hemen gereğini yaptık. Ve bir haftada 110 ton ortam dezenfektan üretimi yaparak piyasanın ihtiyacını karşıladık."ifadelerini kullandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —