Politika

Politika Haberleri

SORULARA KAÇAMAK CEVAP VERİYOR!

SORULARA KAÇAMAK CEVAP VERİYOR!

Çerkezköy Belediye Meclisi`nin olaylı toplantısında şu günlerdeki `Barınak` atamalarını MHP grubu olarak ilk olarak gündeme taşıyan Belediye Meclis Üyesi Habip Çelik, Başkan Vahap Akay`ın sorulara kaçamak cevap verdiğini söyledi.

Çerkezköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli`nin `Barınak` atamalarını sorduğu Belediye Başkanı Vahap Akay`ın, "Bu soruya daha önce cevap verdim" diyerek sözlerine başlamasının ardından o soruyu ilk olarak soran MHP Grubu Adına Habip Çelik`ten keskin bir çıkış geldi. Trakya Flaş Haber`e konuşan Meclis Üyesi Habip Çelik, Başkan Akay`ı "kaçamak cevap vermekle" suçladı.

PAZARTESİ ADEM İÇLİ SORMUŞTU

Pazartesi günü yapılan Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Toplantısı`nda AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli`nin sorduğu Belediye`deki dolandırıcılık olayı ve ardından şu günlerde gerçekleşen atamalarla ilgili Belediye Başkanı Vahap Akay, "Daha önce cevap vermiştim. Bir kez daha vereyim. Belediye`nin her birimi aynı. Bu tasarruf Belediye Başkanı`nda." şeklinde cevap vermişti. Detaylarını Trakya Flaş Haber`in cuma günü yayımlanacak baskısında bir kez daha okuyabileceğiniz web sitemizde pazartesi günü yayınladığımız haberimizin ardından MHP`li Meclis Üyesi Habip Çelik`ten keskin bir çıkış geldi.

ERTELENEN TOPLANTIDA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ

Başkan Akay`ın `Daha önce cevap vermiştim` şeklindeki açıklamasının üzerine geçtiğimiz hafta cuma günü toplanan ancak tamamlanamayan Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı`nda soru önergesi olarak aynı konuyu gündeme getiren MHP`li Meclis Üyesi Habip Çelik, "Yolsuzluğun patlak verdiği dönemde hem grubumuz adına hem de MHP İlçe Başkanımız tarafından yapılan basın açıklamalarında birim amirlerinin görevden alınması gerektiğini söylemiştik. Ancak, o dönem çıkış yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, şu günlerde kendisi görevden almaya başladı. İşte biz de bunun üzerine yapılamayan ilk toplantıda soru önergemizde bu konuları gündeme getirdik. Ancak, Başkan hep kaçamak cevap veriyor. Ne bizleri ne de kamuoyunu tatmin etmeyen cevaplar. Bu cevapların bir karşılığı yok. Ben yaptım, benim tasarrufumda gibi..."ifadelerini kullandı.

İŞTE ÇELİK`İN SORU ÖNERGESİ

MHP grubu adına verdiği soru önergesinde haziran ayında patlak veren dolandırıcılık olayını gündeme getiren Meclis Habip Çelik, yapılan görevden almalara da cevap istemişti. Çelik soru önergesinde şunlara yer vermişti: "Çerkezköy Belediyesi`nde yaşanan hırsızlık olayı ardından MHP olarak yaptığımız basın açıklamamızda ve mecliste konuşmalarda konunun etraflıca ve tarafsız olarak araştırılması için her görüşten meclis üyelerimizden oluşan bir komisyon oluşturulmasını, bu işin geçtiği birim amirlerinin geçici süreyle görevden el çektirilmesini talep etmiştik. Ancak sizin verdiğiniz cevapta konunun sizin tarafınızdan araştırıldığını, yetkili birimlere bilgi verildiğini belirtmiştiniz. Ancak yakın zamana kadar belediye içerisinde yapmış olduğunuz görev değişiklikleri dikkat çekmektedir. Bu olayı araştıran komisyondaki birim amirlerinin bir bir görevden uzaklaştırılmasını nasıl açıklayacaksınız? Temennimiz her seferinde olduğu gibi paylaşımcı ve istişareye açık bir yönetim anlayışı sergilemenizdir."



Anahtar Kelimeler:

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ