EVLERİMİZDE KULLANMADIĞIMIZ GİYSİ, AYAKKABI VE TEKSTİL EŞYALARIMIZ ?GİYSİ TEKSTİL KUMBARASINA?

EVLERİMİZDE KULLANMADIĞIMIZ GİYSİ, AYAKKABI VE TEKSTİL EŞYALARIMIZ ?GİYSİ TEKSTİL KUMBARASINA?

Malkara Belediyesi geleceğe yönelik çevreci adımlarını atmaya devam ediyor.

?Sıfır Atık Projesi? kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdüren Malkara Belediyesi geleceğe yönelik çevreci adımlarını atmaya devam ediyor.

Sıfır atık çalışmaları kapsamında hayata geçirilen ?Giysi, Tekstil Kumbaraları? Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin farklı noktalarına yerleştirildi.

Malkara Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen Giysi, Tekstil, Ayakkabı Kumbaralarına vatandaşlar kullanmadıkları tekstil eşyalarını bırakabilecekler. Yerleştirilen kumbaralarda toplanan artıklar geri dönüşüme tabii tutularak tekrar üretime kazandırılacak.

Proje hakkında bilgiler veren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul: ?İlçemiz genelinde erişimin kolay olan noktalara tekstil ürünlerini ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımıza başladık. Giysi, ayakkabı ve tekstil kumbaralarına atılan kıyafetler Malkara Belediyesi personeli gözetiminde ayrıştırılıp, kullanılabilir nitelikte olanlar, temizleme işleminden sonra Hayır Çarşısı?nda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için raflarda yerini alacak. Kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyaları ise tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Hem doğayı koruyan hem de dayanışmayı büyüten bu kumbaralara ilginin önümüzdeki günlerde artacağından eminim. Bu kumbaralara vatandaşlarımız atacağı giysi, tekstil ürünlerinin mutlaka kullanılabilir durumda olması gerekmiyor. Kullanılabilir olan ürünler personelimiz tarafından ayrıştırılarak Belediyemizin ?Hayır Çarşısı? mağazası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak için geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla daha yaşanabilir bir Malkara için çaba sarf ediyoruz. Birinin eskisi, diğerinin yenisi olsun. Tüm vatandaşlarımızdan evlerinde kullanmadıkları giyim ve tekstil eşyalarını çöp yerine bu kutulara bırakmalarını istiyoruz. Her projemizde olduğu gibi ?Giysi ve Tekstil Kumbarası? uygulamasına da halkımızın destek olacağını düşünüyorum. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bu kampanyaya desteklerini bekliyorum.? diyerek düşüncelerini ifade etti.

GİYSİ TEKSTİL KUMBARALARININ KURULDUĞU YERLER

Belediye Evleri Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Çevre Yolu, Doğanca Çeşme Sokak, 100. Yıl Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kurtuluş Caddesi, Nergis Sokak, Erdem Sokak, Öztrak Caddesi, Çiğdem Sokak, Şehit Halil Karael Sokak, Bülent Ecevit Caddesi, Muhtar Kadir Karaağaçlı Sokak, Hürriyet Caddesi, Defne Sokak, 14 Kasım Caddesi, Eski Keşan Yolu Sokak, Hasan Tütüncü Sokak, Niyazi Erkirez Sokak, Hasan Tütüncü Sokak, Şehit İsmet Yiğit Sokak ve Hasan Gürkan Caddesi.

 



İTFAİYE EKİPLERİ SON 3 AYDA 3.485 OLAYA MÜDAHALE ETTİ

YAZ KÜLTÜR SANAT ATÖLYELERİ KAPILARINI AÇTI

FASLILARI MOLDOVALI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTERKEN YAKAYI ELE VERDİLER

SAHİLDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

OTOBANDAN ATILAN SİGARA İZMARİTİ YANGIN ÇIKARDI