Gündem

Gündem Haberleri

GAZİ TARIK CÜR`ÜN DİLEĞİ

GAZİ TARIK CÜR`ÜN DİLEĞİ

Kapaklı Belediyesi tarafından adı parka verilen gazi Tarık Cür, bunun tüm belediyelere örnek olmasını isteyerek, "İnşallah diğer belediye başkanları da parklara, sokaklara gazilerimizin, şehitlerimizin adını verir ki onlar hiç unutulmazlar." dileğinde bul

Kapaklı Belediyesi tarafından yeni Hükümet Konağı`nın yanında yaptırılan Gazi Tarık Cür Park`ı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hakkari`de girdiği bir çatışmada gazi olan Tarık Cür`de adının verildiği parkın açılışına katılarak, Belediye Başkanlarından bir dilekte bulundu. Gazi Cür, "İnşallah bütün belediye başkanlarına bu örnek olur. Parklara, sokaklara, gazilerimizin, şehitlerimizin adını verirler ki onlar hiç unutulmazlar."dedi.

İNŞALLAH DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLUR

Kapaklı Belediyesi Gazi Tarık Cür Parkı bugün öğleden sonra düzenlenen törenle açıldı. Geçtiğimiz temmuz ayında Hakkari`de mayın patlaması sonucu iki ayağını birden kaybeden Gazi Tarık Cür`ün adı Kapaklı Belediye Meclis kararı ile yeni Hükemet Konağı yanındaki parka verilmişti. Bugün parkın açılışı gerçekleştirildi. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile birlikte adının verildiği parkın açılış kurdalesini kesen Gazi Tarık Cür, "Arkamızda bir milletin olduğunu bildiğimiz için biz oralardayız. Biz milletimiz için varız, milletimizde bizim her daim arkamızda. Bunu her yerde gördüm. Türk milletine ne askerini ne gazisini ne de şehidini asla yalnız bırakmıyor. Her zaman yanında. Bugün buraya gelen gelmeyen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah parklara olsun sokaklarımıza olsun şehitlerimizi, gazilerimizi hatırlayacak anılarını yaşatacak. Bugün benim adımı bu parka veren Kapaklı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi unutmadı. Buraya adımızı verdi. İnşallah diğer belediye başkanları da parklara bahçelere sokaklara böyle güzel yerlere gazilerimizin, şehitlerimizin adını verir ki onlar hiç unutulmaz, hatırlanırlar."diye konuştu.

BU TEŞEKKÜR MECLİSİMİZE

Gazi Cür`ün ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, "Tarık kardeşim 20 Temmuz 2019 tarihinde bir hain pusuya kurban gitti ve iki bacağını birden kaybetti. Teşekkürü aslında sadece bana değil bütün Meclis`e yapmamız gerekiyor. Bütün Meclis grubumuzla birlikte top yekun Belediye Meclis`i olarak sayın Tarık kardeşimizin adını verdik. Zaten Türk milleti gazisine her zaman sahip çıkar. Biz zor bir coğrafyayı kendimize yurt edinmişiz dolayısıyla 7`den 70`e asker bir milletiz. Tarık kardeşimizin Kapaklı`da bambaşka bir yeri oldu. Meclisimiz oy birliğiyle karar verdik. Bir kez daha teşekkür ediyoruz."diye konuştu.

ÇETİN`DEN GAZİ CÜR`E İŞ TEKLİFİ

Konuşmasında Gazi Tarık Cür`e iş teklifinde de bulunan Başkan Mustafa Çetin, "Gazimizin protezleri takıldıktan sonra,  aslında devletimiz her zaman gazilerimizi yalız bırakmadı ama biz de kendi arzusuna bakarak, kendi eğer talep ederse, arzu ederse belediyede istihdam edeceğiz. Herkesin huzurunda bunu söylüyorum. En azından halkımızla hemhal olmasını isteyeceğiz. Belki gazilerle belki askerlerle ilgili bazı faaliyetlerde görev almasını rica edeceğiz. Tabii kendisi kabul ederse. Gazi Tarık Cür ismi Trakya`ya damgasını vurdu, Kapaklımızın gururu oldu. Tarık kardeşimizi çok sevmemiz sadece gazi olmasından dolayı değil. Ne zaman evine, hastaneye gitsem. Hep pozitif oldu. Her konuşmasında bir mesaj var ve vatan sevgisi var. Buraya ismini vermemiz onun için çok az aslında. İlerleyen zamanda çok daha fazlasını birlikte yapacağız."dedi.

ÇOCUKLARIMIZA BİR MESAJ VERİYORUZ

Açılışın son konuşmasını Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu yaptı. Hamitoğlu, şunları söyledi: "Parka gazimizin isminin verilmesini belki başkanımız küçük bir hadise olarak görüyor ama çok anlamlı bir hadise. Bugün bir parka, bir sokağa, bir camiye bir şehidimizin, gazimizin adının verilmesi anlam olarak çok önemli. Bizler gazilerimizle şehitlerimizle bu vatanı devam ettirdik, bu vatanın müdafaasını sağladık. Onlar bu vatanın geleceği için canları pahasına mücadele ettiler. Kimisi canını verdi kimisi organlarını verdi gazi oldu. Bugün bizde burada onların isimlerini vererek çocuklarımızı onların isimlerinin gölgesi altında büyüteceğiz. Burada bir mesaj veriyoruz. Kimleri örnek almaları, kimlerin yolunda gitmeleri gerektiğini öğretiyoruz. Burada oynarken bütün çocuklarımız görecek ki Tarık abileri gibi bir kahraman olmalı. Onlarda vakti zamanı gelince, gerek duyulduğunda bu vatanın müdafaası için canlarını gözlerini kırpmadan ortaya koymaları gerektiğini bilecekler. Tarık`ta bunların yaşayan örneği. İnşallah onların adlarını yaşatacağız. Gazimizin adını yaşatma konusunda aldıkları bu karar için tüm meclisimize teşekkür ediyorum."

Açılışın ardından Kaymakam Hamitoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Gazi Tarık Cür ile birlikte parkı gezdi.

 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?