BAŞKAN YÜKSEL BATI TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN YÜKSEL BATI TRAKYA GAZETECİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Batı Trakya Gazeteciler Derneği?ni ziyaret ederek Süleymanpaşa?da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, merkezi Süleymanpaşa?da bulunan Batı Trakya Gazeteciler Derneği?ni ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi.

Ziyarette Dernek Başkanı Necmi Işıksal ve dernek üyesi basın mensuplarına Süleymanpaşa Belediyesinin salgına mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yüksel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

YÜKSEL: ?TÜM BASIN EMEKÇİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM?

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Yüksel, ?Değerli gazetecilerimizle karşılıklı değerlendirme ve fikir alışverişinde bulunduk. Bizi örnek bir misafirperverlikle ağırlayan dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca, içinde bulunduğumuz sürece dair yaşanan gelişmelerin kamuoyuna doğru ve hızlı biçimde ulaşması için büyük gayret sarf eden tüm basın emekçilerimize de bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum,? ifadelerini kullandı.Korona virüsü salgını ile mücadelede çok önemli ve öncü çalışmalara imza atan Süleymanpaşa Belediyesi, insanların yoğun olarak bir araya gelmek zorunda olduğu semt pazarlarında da önlemlerini arttırmaya devam ediyor."diye konuştu.

Süleymanpaşa sınırları içinde her hafta kurulan semt pazarlarının girişlerine 16 Nisan 2020 Perşembe itibariyle, Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı gerçekleştirilen dezenfekte üniteleri kurulmaya başlandığını anlatan Yüksel, "Pazar alışverişine gelen vatandaşlar, ellerini dezenfekte ünitelerinde arındırarak alışverişlerini gerçekleştirebilecek."dedi.

ELLER TEMİZ, ALIŞVERİŞ GÜVENLİ

Zabıtanın denetimlerinden bahseden Yüksel, "Pazar, market, toplu taşıma gibi kalabalık alanlara getirilen maske takma zorunluluğu uygulaması ile ilgili olarak Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri titiz kontrol çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşların ve esnafın maskesiz bir şekilde pazarda bulunmalarını önlemeye yönelik çalışmalar yürütüyor. Pazarlarda sadece temel ihtiyaç ve gıda ürünlerinin satışına izin verilirken, tezgâh araları da sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde yerleştiriliyor. Tüm bu tedbirlere ek olarak; pazar girişlerine yerleştirilen dezenfekte üniteleri ile vatandaşlar salgın riskine karşı en üst düzey koruma tedbirleri eşliğinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekler." açıklamasını yaptı.

BAŞKAN YÜKSEL VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Semt pazarlarından alışveriş yapacak vatandaşlara çağrıda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, ?Süleymanpaşa Belediyesi olarak, kendi atölyelerimizde hazırladığımız el dezenfekte ünitelerimizi, bugün itibariyle semt pazarlarımızın girişlerine kurmaya başladık. Siz değerli vatandaşlarımızdan, kişisel ve toplum sağlığımızı korumak adına, bu noktalarda ellerinizi dezenfekte etmenizi önemle rica ediyoruz. Salgınla mücadelede, kişisel hijyenin hayati önem taşıdığını unutmayalım,? diye konuştu.

ZABITA HİLELİ SATIŞA GÖZ AÇTIRMIYOR

İşletmelere ceza kesildiğini hatırlatan Başkan Yüksel, şöyle devam etti: "Korona Virüs (COVID 19) salgını ile mücadelede etkin çalışmalar gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, paketli taze gıda (yaş sebze-meyve) satışı yapan işletmelerde denetimlere devam ediyor. Süleymanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte, ilçe sınırları içerisinde bulunan 60 süpermarkette gerçekleştirilen denetimlerde 6 işletmeye uygunsuz ürün satışından dolayı idari işlem yapıldı. Salgın tedbirleri kapsamında, yaş meyve-sebze satışlarının paketli olarak yapılmasının zorunlu hale getirilmesinin ardından bu ürünlerin satışını gerçekleştiren market ve manavlarda denetimlerini sıklaştıran Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, taze ürünlerin arasına çürük olanları da ekleyerek satmaya çalışan işletmelere göz açtırmıyor. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtilirken, taze gıda satışında genelgelere aykırı satış yapanların Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre yaptırıma uğrayacaklarının altı çizilerek işletmeler uyarıldı."

 



9. ÇANAKKALE BİENALİ KAPILARINI AÇTI!

BARO BAŞKANI GÜRCÜN’DEN SILA BEBEK AÇIKLAMASI

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE SETİ

2025 TAHMİNİ BÜTÇESİ 3 MİLYAR 50 MİLYON TL

SAĞLIK BAKANLIĞI: SILA YAVRUMUZU HAYATTAN KOPARANLAR ADALET ÖNÜNDE MUTLAKA HESAP VERECEKTİR