FIRINCILARDAN KORONAVİRÜS UYARISI!

FIRINCILARDAN KORONAVİRÜS UYARISI!

Çerkezköylü fırıncılar koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında vatandaşlara Trakya Flaş Haber aracılığıyla önemli bir uyarıda bulundu.

Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Servet Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, "Hiç olmazsa bir süre, ekmeğinizi fırınlardan alın. İkinci el değmesin. Böylece koronavirüse karşı en iyi şekilde korunmuş olursunuz."dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında bugün düzenlenen toplantı sonrası alınan kararları fırıncı esnafına tebliğ eden Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Servet Erdoğan vatandaşlara da bir dizi tavsiyelerde bulundu. Kaymakamlıkta yapılan toplantıya katılan Fırıncılar Derneği`nin eski başkanı aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odası fırıncılar temsilcisi Mehmet Sait Erdem ile birlikte ilçedeki fırıncılarla bir araya gelen Servet Erdoğan, daha sonra Trakya Flaş Haber`e bir dizi açıklamalarda bulundu.

KOMİSYON KARARLAR ALDI

Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Servet Erdoğan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında Esnaf Odası, Zabıta Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri ile yapılan toplantıda koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçe genelinde bir dizi kararlar alındığını hatırlattı. Servet Erdoğan, "Gerçekten önümüzde büyük bir tehlike var. Dünya bugün bu tehlikeyle karşı karşıya ve görüyoruz ki birçok ülke çok kötü durumda. Bu yüzden dünyayı tehdit eden illete karşı hepimizin en büyük önlemleri almamız lazım. Koronavirüs`e karşı biz fırıncılar da üzerimize düşeni yapmalıyız."dedi.

KASA POŞETİYLE MARKETLERE EKMEK GİDECEK

Komisyonda alınan kararları fırıncılarla paylaşan Dernek Başkanı Servet Erdoğan, "Bugün tüm fırıncı arkadaşlarımız burada. Hepimiz tedbirlerimizi nasıl alacağımızı konuştuk. Kaymakamlıkta alınan kararları arkadaşlarımızla paylaştık. Fırıncılar olarak kasa poşetleriyle artık ekmekleri marketlere ve bayilere götüreceğiz. Buradan hijyen kurallarına uygun olarak vatandaşlara ekmek satışı yapılacak. Artık açıkta ekmek olmayacak, vatandaşın doğrudan ekmek almasının önüne geçilecek. Tezgah arkasında poşette duracak ekmekleri müşteriye yine aynı şekilde poşete koyularak verilecek."dedi.

MANAVLAR VE AÇIKTA EKMEK SATIŞI YASAK

Alınan kararlar arasında manavlarda ve açıkta ekmek satışının da yasaklandığını belirten Dernek Başkanı Servet Erdoğan, "Dışarıda ekmek satışı kesinlikle yasak. Marketlerde ekmek satışı olacak ancak dediğim gibi, bizim, fırıncıların kasa poşeti içinde götürdüğü ekmeği tek tek müşteriye poşet içinde verilecek. "diye konuştu.

KESE KAĞIDINDA SATMAYI BİZDE İSTERDİK

Derneğin eski başkanı ve komisyona katılan Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi Fırıncı Mehmet Sait Erdem de alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, "Toplantıda tek tek ekmeğin poşetlenerek marketlere götürülmesi ya da kese kağıdına koyulması da tartışıldı. Ancak, bunun çok büyük maliyeti olacağı için kabul olmadı. Biz de isteriz tek tek kese kağıdında ekmeği satmak ama burada marketlere binlerce ekmeği kese kağıdına koyarak götürmemiz çok büyük maliyet. Vatandaşlarımız, direkt fırınlardan ekmeklerini almış olsa bunu yaparız. Biz de isteriz tek tek ekmeği kese kağıdında satalım, poşetleyelim ama bunu marketlere, bakkallara götürdüğünüz de maliyetin altından kalkmamız mümkün değil."diye konuştu.

KORONAVİRÜSTEN KORUNMANIN EN GÜZEL YOLU

İlçedeki tüm fırıncıların sosyal mesafe kuralına uyarak bir araya geldiği kararların tebliğ edilmesine ilişkin toplantıda hem Fırıncılar Derneği Başkanı Servet Erdoğan hem de Ticaret Sanayi Odası`nın fırıncılar temsilcisi Mehmet Sait Erdem, vatandaşın koronavirüse karşı korunması için en önemli tedbirin doğrudan fırınlardan ekmeğin alınması olduğunu vurguladı. Erdoğan ve Erdem, "Bunun üzerinde hiç kimse durmuyor. Biz sizin aracılığınızla vatandaşlarımızın ve herkesin bu konuda düşünmesini istiyoruz. Biz diyoruz ki, bu koronavirüse karşı ekmek alırken korunacak en önemli ve sağlıklı yöntem direkt fırınlardan ekmek almak. Vatandaşlarımız, fırın tezgahlarından gelsin, hiç bir başka el değmeden, hijyen kurallarına uygun şekilde poşetleyerek ekmeğini alıp gitsin. Çünkü bu ekmek öyle bir şey ki. Aldıktan sonra ne yıkanıyor ne temizlik yapılıyor. Direkt insan yiyor bunu. İkinci bir elin değmemesi lazım. Biz fırıncılar olarak bunu bir türlü anlatamadık. En azından vatandaşlarımızdan bu illetten kurtuluncaya kadar birkaç ay fırın tezgahlarından ekmeklerini alsınlar."dediler.



Anahtar Kelimeler: