FAİK ÖZTRAK`IN ZOR GÜNLERİ

 FAİK ÖZTRAK`IN ZOR GÜNLERİ

Tekirdağ Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Faik Öztrak`ın geçtiğimiz hafta İYİ Partili eski Merkez Bankası başkanlarından Durmuş Yılmaz ile birlikte IMF yetkilileriyle görüşmesi, Türkiye gündemine oturdu...

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, geçtiğimiz hafta IMF yetkilileriyle yapılan toplantıya katılması, IMF karşıtı açıklamalarını gündeme getirdi. Sık sık IMF ile hükümete yüklenen CHP Genel Başkanı Öztrak`ın IMF yetkilileriyle görüşme yapması tepki çekti.

Ankara Hilton Otel`de İYİ Partili eski Merkez Bankası başkanlarından Durmuş Yılmaz ile birlikte IMF yetkilileriyle toplantı yapan Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, zor günler geçiriyor. Öztrak`ın her fırsatta hükümeti IMF üzerinden suçlaması nedeniyle yapılan bu görüşme Türkiye gündemine oturdu. Türkiye`nin önde gelen gazete ve televizyonlarında Faik Öztrak`ın kimliği sorgulanırken, hakkında özellikle de 2001 krizinde kurtarıcı olarak Türkiye`ye ABD`den getirilen Kemal Derviş`in ekibinde olması üzerinde çok fazla yayın çıktı.

YÜZLERCE MYK ÜYESİ DEĞİŞTİ AMA O DEĞİŞMEDİ

Öztrak için, "CHP`de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde yüzlerce MYK üyesi değişti ancak koltuğunu koruyan tek isim CHP Sözcüsü Faik Öztrak oldu." ifadeleri en fazla dikkat çekerken, Kemal Derviş`in görevi bıraktığında yerine tavsiye ettiği kişi de olması hafta boyunca kamuoyunda konuşulanlar arasında yer aldı. Faik Öztrak`ın IMF ile yaptığı görüşmenin yankıları sürerken, ilginç bir savunma yaptı.

HÜKÜMETTE GÖRÜŞÜYOR AMA BİLDİRMİYOR

IMF yetkilileriyle İYİ Partili Durmuş Yılmaz ile `Gizli` bir toplantı yaptığı yönündeki eleştirilere karşın açıklamalarda bulunan Faik Öztrak,  `4.Madde Konsültasyon Çalışması` çerçevesinde IMF yetkilileriyle toplantının yapıldığını belirtirken, `neden basına kapalı olarak`  bu toplantının yapıldığı yönündeki eleştirilere ise "Hükümet de görüşüyor ama her görüşmesini bildirmiyor" karşılığını vermesi dikkat çekti. Her fırsatta IMF ile hükümetin gizli görüşmeler yaptığı yönünde suçlamalarda bulunan Öztrak`ın, IMF ile gizli görüşmesi zor günlerin başlangıcı oldu.

 



Anahtar Kelimeler: Trakya Flaş Haber Tekirdağ