Tarih: 28.09.2019 13:50

FAİK ÖZTRAK`IN ZOR GÜNLERİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, geçtiğimiz hafta IMF yetkilileriyle yapılan toplantıya katılması, IMF karşıtı açıklamalarını gündeme getirdi. Sık sık IMF ile hükümete yüklenen CHP Genel Başkanı Öztrak`ın IMF yetkilileriyle görüşme yapması tepki çekti.

Ankara Hilton Otel`de İYİ Partili eski Merkez Bankası başkanlarından Durmuş Yılmaz ile birlikte IMF yetkilileriyle toplantı yapan Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, zor günler geçiriyor. Öztrak`ın her fırsatta hükümeti IMF üzerinden suçlaması nedeniyle yapılan bu görüşme Türkiye gündemine oturdu. Türkiye`nin önde gelen gazete ve televizyonlarında Faik Öztrak`ın kimliği sorgulanırken, hakkında özellikle de 2001 krizinde kurtarıcı olarak Türkiye`ye ABD`den getirilen Kemal Derviş`in ekibinde olması üzerinde çok fazla yayın çıktı.

YÜZLERCE MYK ÜYESİ DEĞİŞTİ AMA O DEĞİŞMEDİ

Öztrak için, "CHP`de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde yüzlerce MYK üyesi değişti ancak koltuğunu koruyan tek isim CHP Sözcüsü Faik Öztrak oldu." ifadeleri en fazla dikkat çekerken, Kemal Derviş`in görevi bıraktığında yerine tavsiye ettiği kişi de olması hafta boyunca kamuoyunda konuşulanlar arasında yer aldı. Faik Öztrak`ın IMF ile yaptığı görüşmenin yankıları sürerken, ilginç bir savunma yaptı.

HÜKÜMETTE GÖRÜŞÜYOR AMA BİLDİRMİYOR

IMF yetkilileriyle İYİ Partili Durmuş Yılmaz ile `Gizli` bir toplantı yaptığı yönündeki eleştirilere karşın açıklamalarda bulunan Faik Öztrak,  `4.Madde Konsültasyon Çalışması` çerçevesinde IMF yetkilileriyle toplantının yapıldığını belirtirken, `neden basına kapalı olarak`  bu toplantının yapıldığı yönündeki eleştirilere ise "Hükümet de görüşüyor ama her görüşmesini bildirmiyor" karşılığını vermesi dikkat çekti. Her fırsatta IMF ile hükümetin gizli görüşmeler yaptığı yönünde suçlamalarda bulunan Öztrak`ın, IMF ile gizli görüşmesi zor günlerin başlangıcı oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —