SİYASİ PARTİLERE HAZİNEDEN YARDIM VERİLMESİN

 SİYASİ PARTİLERE HAZİNEDEN YARDIM VERİLMESİN

BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, korona virüsü nedeniyle yaşanan zor günlerde fırsatçılık yapanlara tepki gösterirken, siyasilere yapılan hazine yardımının da sağlık hizmetleri ve mağdur vatandaşlar için kullanılmasını önerdi.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsü nedeniyle `Evde kal` çağrısı yapan BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, fırsatçılara da tepki gösterdi. Diler, siyasi partilere yapılan hazine yardımının da sağlık hizmetleri ve mağdur vatandaşlar için kullanılmasını önerdi.

ÇOK YANLIŞ YAPIYORSUNUZ

Salgını fırsata çevirenlere tepki gösteren BBP İlçe Başkanı Diler, "Salgını fırsata çeviren fırsatçılar ve işverenler çok yanlış yapıyorsunuz. Market ve işyerlerinde gıda sebze hijyen ürünlerine her gün zam yapmakla yanlış yapıyorsunuz. Bu günler geçecek ama fırsatçılar, kan emiciler unutulmayacaktır. Aklınız başına alın kazandığınız fazla paralar, sizi kurtarmaz. Hepimiz aynı gemideyiz, ölüm var. Ölüm her şeyin hesabı var, devletimizin milletimizin yanında olun." çağrısı yaptı.

İŞVERENLERE SESLENDİ

Ayrıca işverenlere seslenen Diler, "Halkımızın ve devletimizin bu zor zamanlarda yanında olacağınıza işçileri tamamen işten çıkarıp ücretsiz izine çıkarmanız yanlış uygulamadır.  Özel sektör ve fabrika işçilerin hijyen ve çalışma saatlerin dikkate alıp iş verenlerin işçiler sağlığı ve devletimize destek verme amaçlı ücretli izine çıkarılması bu kritik zamanda daha da iyi olacaktır."dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ACİL DESTEK

Diler, eve kapanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da acil olarak destek çıkılması gerektiğine dikkat çekerek, "Dünya`da yaşanan ekonomik krizlerin üstüne bir de salgınla mücadele ederken, işsiz, kimsesiz, yaşlı ve evleri kira olanlar, borçları olanlar, emekli olmayan,  geçim sıkıntısı çekenlerin elektrik, su faturası, doğalgaz vs giderleri için vatandaşlara kolaylık sağlanması gerekiyor. Ayrıca, geçim sıkıntısı çekenlere gıda ve hijyen yardımlarda bulunması süreci daha iyi sağlıklı aşılması konusunda daha iyi olacaktır."dedi.

HAZİNE YARDIMI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLSİN

Diler, bu dönemde siyasi partilere verilen hazine yardımının kesilmesini isteyerek, "Siyasilere hazineden yardımlar verilmesin. Bu paranın tamamını sağlık hizmetlerine ve tüm mağdur vatandaşlarımıza eşit dağıtım yapılsın. "dedi.

Diler sözlerini evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara saygılı olunması gerektiğine vurgu yaparak tamamlarken, "Yaşlılarımız, anne, baba, dede ve ninelerimiz bizim atalarımız ve geçmişten geleceğe yön veren değerli büyüklerimizdir. Lütfen herkes büyüklerine davranış konusunda insanca ve  saygı çerçevesinde olmaya dikkat etsin. Bizim örf ve adetimiz yaşam tarzımız uygun olmayan davranışlar yapmayalım." tavsiyesinde bulundu.

EVİNDE KAL TÜRKİYEM

 Diler açıklamasını , "Şehit Mehmetçiklerimize, salgından vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet dilerim. Ailelerine sabrı cemil diliyorum. Salgından tedavi gören tüm vatandaşlarımıza ve yaralı gazilerimize Allahtan şifalar dilerim. Evinde kal Türkiyem."diye tamamladı.



Anahtar Kelimeler:

KAPAKLI MECLİSİ BU AYIN İLK OTURUMUNU YAPTI

MİLLETVEKİLİ AVŞAR ASGARİ ÜCRETE VERDİ VERİŞTİRDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: SİVAS’IN AYDINLIĞI SÖNMEYECEK

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER'İN 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

CANDAN BAŞKAN İMAMOĞLU’NU ZİYARET ETTİ