YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

Son dönemlerde salgının artış göstermesinin ardından bugün yapılan kabine toplantısı sonrası yeni tedbirler açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğleden sonra geçekleştirilen kabine toplantısının ardından yeni korona virüsü tedbirlerini açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlaması geldi, hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 arası sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Bazı işyerlerine ise saat 10.00 ile 20.00 arası çalışma kısıtlaması getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Koruyucu tedbirler kapsamında yürütülen aşı çalışmalarında umut verici gelişmeler yaşanırken, tehdit sürüyor. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen ölüm sayıları, Avrupa ve dünyanın pek çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırmasına sebep oldu. Salgının seyri tırmanışını sürdürürse, hepimiz için can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak çalışmaları sürdürme görevimiz var.  Milletimizden bu fedakarlıkların boşa gitmemesi için salgınla mücadelede kurallara uyması ve daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Amacımız bir an önce ülkemizi bu salgın illetinden kurtararak hedeflerimize ulaşmaktır. Kabine toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik."

İŞTE YENİ TEDBİRLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri şöyle sıraladı:

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Alışveriş merkezi, market, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

Şehirlerdeki meydanlarda ve ana caddelerde sigara içme yasağı sürecek. İl Hıfzıssıha Kurulları yasağın kapsamını genişletebilecek.

Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

 



Anahtar Kelimeler:

TÜRKSAT 6A’DA GERİ SAYIM BAŞLADI

KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVANLIK GÜREŞLERİNDE İLK TUR TAMAMLANDI

EDİRNE’DE PEHLİVANLAR CUMA NAMAZINDA BULUŞTU

TÜRKSAT 6A’NIN FIRLATMA TARİHİ BELLİ OLDU

HAVA’DAN 7 MİLYON 916 BİN 726 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ