EYT SİYASETE BULAŞTI, DAĞILMAYA BAŞLADI

EYT SİYASETE BULAŞTI, DAĞILMAYA BAŞLADI

EYT SYD Derneği`ndeki yönetimin bir süredir `Parti kurma` `siyaset` söylemleri binlerce üyenin tepkisine neden olurken, ayrılığın fitilini ateşledi. Bursa öncülüğünde EYT`den kopmalar başlayacağı belirtiliyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma (SY) Derneği`nin siyasete bulaşması, binlerce üyesini rahatsız ederken ayrılma kararı alındığı belirtildi. EYT`nin Çerkezköy`de kurulmasına öncülük eden Özer Öztürk ve Hayri Celayir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Kocaeli ile Çerkezköy başta olmak üzere bir çok ilde mevcut yönetimden ayrılmak için karar alındığını söyledi.

SİYASET İSTEMİYORUZ

EYT mağduru 1 milyon kişinin bulunduğunu belirten Özer Öztürk, "Şu sıralar siyasete bulaşan yönetimden ayrı gruplar oluşturulmaya başladı. Bir süredir bu durum devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde EYT`liler olarak mevcut yönetimden ayrılacağız, ikinci bir dernek kurulacak."dedi.

BURSA ÖNCÜLÜK EDİYOR

Bursa EYT Derneği Başkanı Nalan Öcal Esmeray`ın yeni derneğe öncülük ettiğini ve şu an için bölünen Bilecik, Eskişehir, Kocaeli ve Trakya Çerkezköy EYT derneğinin de desteklediğini anlatan Öztürk, "EYT içerisinde AK Partili de var, MHP`li de, İYİ Partili de, CHP`li de. Ancak sadece CHP ile harekete diliyor. Üçüncü partiyiz, parti kurarsak seçim kazanırız gibi söylemler edilmeye başlandı. Biz siyaset istemiyoruz. Siyasallaşmayacağız. Aslında hükümetten haklarımızı alacaktık. Ancak 3. parti çıkarılacak söylemleri edilmeye başladı. Siyasi parti gibi davranılıyor. Ayrılma fikrini taşıyanlar siyaset istemiyor. İlk olarak ayrılma fikri Bursa`da başladı. Bursa EYT Derneği Başkanımız Nalan Öcal Esmeray öncülüğünde yeri dernek kurulacak. Haklarımızı masa başında almak istiyoruz, sokakta değil. Mevcut yönetim siyaset yapmaya başladı. Gönül Boran Özüpak`a karşı tepkiler var. Kocaeli bunu gösterdi. Eskişehir`de yakında resmileşecek gibi. Kısa bir süre içerisinde yeni dernek kurulacak."dedi.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM