COVİD 19`UN ÇOSB`YE ETKİSİ BÜYÜK

COVİD 19`UN ÇOSB`YE ETKİSİ BÜYÜK

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Dünya Gazetesi`ne yaptığı açıklamada korona virüs döneminde firmalardan yüzde 20`sinin elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyeceklerini bildirdiğini açıkladı.

ÇOSB (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler`den korona virüsün faturasını açıkladı. Sözdinler, OSB`deki firmaların yüzde 20`sinin elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyecek duruma geldiğini söyledi.

Dünya Gazetesi`nde yazar Vahap Munyar`a korona virüs günleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Eyüp Sözdinler, ÇOSB olarak bu süreçte yürüttükleri çalışmaları anlattı. ÇOSB`deki firmaların salgından etkilenme oranlarına dikkat çeken Sözdinler, "Bölgemizdeki firmalardan yüzde 20`si, elektrik ve doğalgaz faturalarımızı ödeyemiyoruz bilgisini verdi."dedi.

SANAYİCİ 3`ER AY ERTELEME İSTİYOR

ÇOSB`de 262 fabrika bulunduğunu hatırlatan Eyüp Sözdinler, korona virüs (covid 19) salgını sürecinde elektik ve doğalgaz tüketimi yüzde 42 oranında düştüğünü belirterek, bunların yüzde 34`ünün yani 84 fabrika çalışmaya ara verdiğini söyledi. Bölgemizle ilgili önemli bilgileri aktaran Dinler, açıklamalarında, "Bölgemizdeki firmalardan yüzde 20`si elektrik ve doğalgaz faturalarımızı ödeyemiyoruz bilgisini verdi. Bizim OSB`de böyle bir olay vaki değildi. Sanayi tesislerinin elektrik ve doğalgaz ödemelerinin 3`er ay ertelemesinde yarar var." ifadelerine yer verdi.  



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR