Tarih: 28.04.2020 18:49

COVİD 19`UN ÇOSB`YE ETKİSİ BÜYÜK

Facebook Twitter Linked-in

ÇOSB (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler`den korona virüsün faturasını açıkladı. Sözdinler, OSB`deki firmaların yüzde 20`sinin elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemeyecek duruma geldiğini söyledi.

Dünya Gazetesi`nde yazar Vahap Munyar`a korona virüs günleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Eyüp Sözdinler, ÇOSB olarak bu süreçte yürüttükleri çalışmaları anlattı. ÇOSB`deki firmaların salgından etkilenme oranlarına dikkat çeken Sözdinler, "Bölgemizdeki firmalardan yüzde 20`si, elektrik ve doğalgaz faturalarımızı ödeyemiyoruz bilgisini verdi."dedi.

SANAYİCİ 3`ER AY ERTELEME İSTİYOR

ÇOSB`de 262 fabrika bulunduğunu hatırlatan Eyüp Sözdinler, korona virüs (covid 19) salgını sürecinde elektik ve doğalgaz tüketimi yüzde 42 oranında düştüğünü belirterek, bunların yüzde 34`ünün yani 84 fabrika çalışmaya ara verdiğini söyledi. Bölgemizle ilgili önemli bilgileri aktaran Dinler, açıklamalarında, "Bölgemizdeki firmalardan yüzde 20`si elektrik ve doğalgaz faturalarımızı ödeyemiyoruz bilgisini verdi. Bizim OSB`de böyle bir olay vaki değildi. Sanayi tesislerinin elektrik ve doğalgaz ödemelerinin 3`er ay ertelemesinde yarar var." ifadelerine yer verdi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —