ATATÜRK CADDESİ ESNAFI PİSLİKTEN ŞİKAYETÇİ

ATATÜRK CADDESİ ESNAFI PİSLİKTEN ŞİKAYETÇİ

Çerkezköy`de Atatürk Caddesi esnafı, caddenin çöplerinden şikayetçi olurken, ağaçlarında budanmamasından dert yandı. Esnaf, "Kaldırımlar çok kötü. Belediye temizlik yapmıyor."dedi.

ÇERKEZKÖY`de Atatürk Caddesi esnafı, belediyenin ağaçları budamaması ve çöp temizliği yapmamasından şikâyetçi oldu. Çarşı esnafı iş yerlerinin önündeki temizliği kendilerinin yaptığını ancak tüm kaldırımları temizleyemediklerini, belediyenin görevi olduğunu söyledi.

Çerkezköy`de  temizlik sorunu son zamanlarda günden güne artıyor. Bu duruma vatandaşlar ve esnaflar sonunda tepki göstermeye başladı.  Belediye?nin temizlik konusunda pek istekli olmadığı da gözlerden kaçmıyor. Çerkezköy`ün kalbi niteliğinde ve birçok esnafın geçim kapısı olan Atatürk Caddesi?nde temizlik sorunu gün geçtikçe daha da artığını dile getiren esnaf, "Koca caddeyi bir işçiyle temizlemeye kalkışınca, durum ortada. Zaman zaman kaldırımlar pislikten geçilmiyor."diye dert yanıyor.

ESNAFI TOZ VE AĞAÇ YAPRAKLARI RAHATSIZ EDİYOR

Atatürk Caddesi`nde vatandaşlara hizmet veren esnafların bir çoğu özellikle sabah saatlerinde toz ve çöplerin dükkanlarının önüne olduğu gibi serildiğini belirterek bu durumdan dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Esnaflar, ?Sabah saatlerinde dükkanlarımızı açmaya geldiğimizde tozlar ve çöpler olduğu gibi yollarda ve dükkanlarımızın önünde oluyor. Kendimiz dükkanımızın önünü temizliyoruz ancak daha sonra müşteriyle ilgilenince gün boyu yeniden çöpler oluşmaya başlıyor. Burası Çerkezköy`ün kalbi niteliğinde, Belediye Başkanı caddede yürümüyor hiç galiba. Yürümüş olsaydı buradaki pisliği görürdü. Bir tane işçi zaman zaman oluyor. Kocaman cadde ve bu kaldırımlar bir işçiyle gün boyu temiz tutulmaz. Her şeyi esnaftan ve vatandaştan beklememek lazım. Belediye isterse bu caddeyi temiz tutabilir."diye konuştu.

AĞAÇLAR BUDANMIYOR

Esnaflar işyerinin hemen yanı başında bulunan ağaçlarında çok fazla uzadığını neredeyse ağaçların yıkılmak üzere olduğunu anlatırken, ?Belediye?nin görevi nedir? Belediye kendi sınırları içerisinde yaşayan halkının sorunlarını çözmekle görevli değil midir? Bu ağaçları görmezler mi? Burası orman değil. Ağaçlar aldı başını gidiyor. Yan yatıyor ağaçlar. Gelip bakarsalar görürler. Bu ağaçların budanması lazım. Böyle giderse caddenin ortasına bir gün devrilir bu ağaçlar. İnsanların başına yıkılmasını mı bekliyorlar. Şehrin göbeğindeki ağaçların bakımını belediye yapmayacak da kim yapacak."diye sordular.

KORONA VİRÜS HALA GEÇMEDİ

Üç ay önce cadde ve sokakların yıkandığını ancak şu anda pislik içerisinde bulunduğuna işaret eden Atatürk Caddesi esnafı, "Hala korona virüsü devam ediyor. Ama biz sözde hijyene özen gösteriyoruz. Böyle temizlik, böyle hijyen olur mu? Korona virüs döneminde hiç olmazsa temizliğe özen gösterilsin."dediler.



Anahtar Kelimeler:

VALİ SOYTÜRK DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI

TUNCA NEHRİ’Nİ KURAKLIK VURDU: KONTROLLÜ SULAMAYA GEÇİLDİ

GÜRCÜN BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR

BOŞ ARAZİDE YANGIN ÇIKTI