ESNAF AYRIMCILIĞA İSYAN ETTİ!

ESNAF AYRIMCILIĞA İSYAN ETTİ!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın partililerine yönelik yaptığı ayrımcı uygulamalara esnaf sonunda isyan etti.

Tekirdağ Çerkezköy`de bir esnaf kaldırım işgalinde Belediye`nin yaptığı ayrımcılığa artık isyan etti! Ayrım yapılan işletme sahibi durumu iki ayrı tarihte verdiği iki farklı dilekçe ile dile getirmesine rağmen, Çerkezköy Belediyesi`nden hiç bir yanıt alamadı.

BANA KALDIRIMI İŞGAL ETME DEDİLER

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemalpaşa Mehtap Sokak üzerinde Tadım Lokantası`nı işleten Engin Dağ adlı esnaf, işletmesinin önüne masa koyup müşteri almaya başlayınca Belediye`nin zabıta ekipleri, uyarıda bulunarak `Kaldırım işgali` yapmamasını söyledi. Ancak, hemen arka sokağında bulunan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı`nın da sahibi olduğu işletmenin sokağı kapattığını söyleyen Engin Dağ, "Esnaf arasında ayrımcılık yapılıyor. Ben kapının önüne masa attım, kaldırım işgali yapma dediler ama yanı başımızdaki yapınca o kaldırım işgali olmuyor. Bu kadar olmaz. Ya bize de müsaade etsinler ya da tüm esnafa aynı uygulamayı yapsınlar."diye tepki gösterdi.

MEHTAP SOKAK KİRLİ SÜLÜN SOKAK BAKIMLI

Esnaf arasında ayrımcılık yapılmasına hayli tepkili olan Engin Dağ, "Gelin bakın Mehtap Sokak kirli ve bakımsız, Sülün Sokak tam aksi bakımlı ve temiz. Çünkü Belediye`nin personeli Sülün Sokak`ı temiz tutuyor. Buraya uğrayan yok. Her sabah kendimiz temizliyoruz. Izmarit ve çöpleri görüyor musunuz? Bir de gidin Sülün Sokak`a bakın. Orası bakımlı. Arka caddeye süpürgeci neredeyse hiç girmiyor. Ortalık berbat, çöp, toz."ifadelerini kullandı.

İKİ KEZ DİLEKÇE VERDİM İŞLEM YAPMADILAR

Çerkezköy Belediyesi`ne bu ayrımcılığa karşı iki kez dilekçe verdiğini hatta CİMER üzerinden şikayette bulunduğunu anlatan Dağ, şunları söyledi: "Et beyi ve TEKPAŞ`ın kaldırım işgali hakkında dilekçelerime işlem yapılmadı. Geçen yıl kasım ayında bir dilekçe vermiştim. Bir de bu yıl haziran ayında Çerkezköy Belediyesi`ne dilekçe verdim. Bu işletmelerin kaldırım işgaline karşı neden işlem yapılmadığını sordum. Masa sandalye atıyorlar, neredeyse sokağı tamamen işgal etmişler. Bizim dükkanımızın önüne koyduğumuz masayı gözleri görüyor. Bir de CİMER üzerinden şikayette bulunmuştum. Belediye`den CİMER`e şikayette bulunduğumu, gidip esnafa söylemişler. Artık buramıza geldi. Bu ayrımcılığa son versinler, iki sokağa da bir bakın. Onların ki kaldırım işgali değil mi?"