MİLLET DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHTLARA GEÇİT VERMEDİ

MİLLET DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHTLARA GEÇİT VERMEDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü`nde Hükümet Konağı`ndan toplanan Çerkezköylüler, Belediye Meydanı`nda kadar yürüyerek, burada 00.13`te sala verilene kadar `Demokrasi` nöbeti tuttu. Demokrasi nöbetinde konuşan Kaymakam Atilla Selami Abban, "Millet

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çerkezköy`de binlerce vatandaşın katılımıyla üçüncü yılında bir kez daha anıldı. Belediye Meydanı`nda düzenlenen törene Kaymakam Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, 26. Dönem Milletvekili Ayşe Doğan, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

MEHTER EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Çerkezköy Kaymakamlığı`nca düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı yürüyüşle başladı. Hükümet Konağı önünde toplanan binlerce Çerkezköylü, protokolün katılımı ile Belediye Meydanı`na Türk bayraklarıyla yürüdü. Yürüyüşe mehteran takımı öncülük etti. Mehter marşlarıyla yürüyen binlerce Çerkezköylü Belediye Meydanı`nda demokrasi nöbetine geçti.

KUR`AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Belediye Meydanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından şehitler için okunan Kur`an-ı Kerim ile devam etti. Gazi Osman Paşa Camii müezzini Mehmet Tosun`un Kur`an tilavetinin ardından MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, bir konuşma yaptı.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR BU MİLLETİ BÖLEMEYECEKLER

Aydeniz, "Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyadan sökülüp atılmamızı bekleyen düşmanların sabırsızlıkla beklediği yok oluşumuzun ilk ayağıdır. Türk Milleti var oldukça iç ve dış düşmanların saldırısı sürekli devam edecektir. Fakat Türk Milleti 1. Dünya Savaşında yok olacağımızı zanneden düşmanlara karşı nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün başlattığı Kuvayı Milliye ruhuyla cevap verdiyse, bugün de atasının izinde aynı ruhla ve dik duruşla her türlü saldırıyı bertaraf etmiştir. 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına sahip çıkmış, vatanını teröristlere çiğnetmemiştir. Tarih boyunca nice kahramanlar çıkaran milletimiz başta Astsubay Ömer Halisdemir olmak üzere 251 vatan sevdalısını şehit vermiş yine de vatanını düşmana teslim etmemiştir. Düşmanlar ne yaparlarsa yapsınlar bu milleti bölemeyeceklerini anlamışlar. Büyük Türk Milleti`nin Türküyle, Kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, alevisiyle, sünnisiyle ve her türlü etnik kökeniyle tek vücut olarak binlerce yıl daha bu coğrafyada kardeşçe varlığını sürdüreceğini kabul etmek zorunda kalmıştır. Ne mutlu Türküm diyene.? diye konuştu.

KEDER VE GURURU BİR ARADA YAŞIYORUZ

Programda konuşan Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, " 251 vatandaşımızı bir gece kaybetmenin hüznünü tekrar yaşıyoruz.  15 Temmuz gecesi FETÖ?cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah?tan rahmet diliyorum.  Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. 16-17 yaşındaki daha gencecik fidanları toprağa vermenin üzüntüsü yaşarken ülkemizi kurtarmanın onurunu yaşıyoruz."dedi.  Kök sözlerini şöyle tamamladı: "Bu millet, kahraman bir millettir. Bir kez daha 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.?  
FETÖ DARBE GİRİŞİMİNİN ÜSTÜNDEN 3 YIL GEÇTİ
Belediye Meydanı`nda düzenlenen programda son olarak konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ?Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi üzerinden 3 yıl geçti. Hamdolsun ki milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, din, dil ırk ve mezhep ayrımı yapmadan dahili ve harici bedbahtlara geçit vermemiş, şanlı tarihimize yeni bir izzet ve onur sayfası açmıştır. İnanıyorum ki 15 Temmuz bizim son ve en büyük mücadelelerimizden biriydi." ifadelerini kullandı.

BİR GÜL BAHÇESİNE GİRER GİBİ KARA TOPRAĞA GİREN...

Kaymakam Abban, "O geceki cesaretimizi, dirayetimizi ve kararlılığımızı gören düşmanlarımız ve işbirlikçileri vatanımızla ilgili heves ve arzularını gündeme getirecek cesaretini bir daha asla bulamayacaklardır. 15 Temmuz gecesi bir gül bahçesine girercesine kara toprağa giren şehitlerimiz ve meydanları dolduran milyonlarca isimsiz kahramanlar, vatan söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğunu o gece dosta düşmana bir kez daha gösterdi. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan?ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlarımız, tankın, tüfeğin karşısında dimdik durarak hain darbecilere geçit vermemiştir. Başta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bütünlüğü ve devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.? diye sözlerini tamamladı.

KAYMAKAM ABBAN ÖDÜLLERİ VERDİ

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Çerkezköy genelinde yapılan çeşitli turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Turnuvalarda oluşturulan takımlara şehit kahramanların isimleri verildi. Takımlar Ömer Halisdemir, Fethi Sekin ve Eren Bülbül isimlerini alarak yarıştığı turnuvaların ödüllerini de Kaymakam Atilla Selami Abban verdi. Abban, programda ayrıca İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü`nce düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü Turnuvasında dereceye giren İlçe Milli Eğitim Futbol Takımı, Çerkezköy Belediyesi Futbol Takımı ve AK Parti Futbol Takımı`nın ödüllerini de verdi.

SELA VERİLMESİ İLE SONA ERDİ

Programda çeşitli dinleti ve şiirlerde okundu.  ?30 Kuş? şiirini okuyan minik Nazlı Hilal Gökgöz, Meydanı dolduran binlerce vatandaş ve protokolde duygu dolu anlara neden oldu. 
Çerkezköy`deki demokrasi nöbeti saat 00:13?ü gösterdiğinde minarelerden yükselen sela sesleri ile sona erdi.



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR