PERSONEL A.Ş ARTIK SENDİKALI

PERSONEL A.Ş ARTIK SENDİKALI

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Personel A.Ş. çalışanları sendikalı oldu. Bugün yapılan görüşmeler sonucunda Genel İş Sendikası ile Çerkezköy Belediyesi arasında anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş çalışanları sendikalı oldu. Geçen yıl kasım ayında başlayan, Personel A.Ş çatısı altında 350 çalışanı ilgilendiren sendika görüşmeleri tamamlandı.

24.12.2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı KHK ile kamuda personel çalıştırılmasına dayalı ihale usulü sona erdirilerek, daha önce taşeronda çalışan yaklaşık 750 bin işçi Türkiye genelinde kamu kurumlarına ve belediye şirketlerine 1 Nisan 2018 tarihi itibariyle aktarılmıştı. İşte bu aktarmayla birlikte Çerkezköy Belediyesi bünyesinde aynı tarihte kurulan Personel A.Ş`ye geçen işçiler, sendikalı oldu. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın talimatıyla sendika yetkilileriyle başlatılan görüşmeler, bugün son buldu. Yaklaşık 3 ay süren görüşmelerin sonunda, sendikayla el sıkışıldı. Bugün 4 saatlik bir toplantıyla da sendika ile belediye yetkilileri arasında toplu iş sözleşmesinin esasları belirlendiği öğrenildi.  

Artık Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş çalışanları DİSK`e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi olarak hizmet vermeye devam edecek. Görüşmeler sonunda yapılan toplu sözleşme anlaşmasının detaylarının önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

 

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI, 4 EYLÜL’DE KAPILARINI AÇIYOR

SANAYİCİLERLE ATIK ENERJİLERİN SERACILIKTA KULLANILMASI TOPLANTISI YAPILDI

ÇTSO’YA KAYITLI 29 FİRMA TÜRKİYE’DE İLK 500’DE

ÇOSB’DE MEZUNUYET HEYECANI

PTT’DEN EMEKLİLERE YÜZDE 20 İNDİRİM