Gündem

Gündem Haberleri

YİNE BELEDİYE YİNE TAHAKKUK!

YİNE BELEDİYE YİNE TAHAKKUK!

Çerkezköy Belediyesi`nde imar ve iskan ruhsatlarıyla ilgili çıkan dolandırıcılık olayının ardından bir tahakkuk ve tahsilat olayı daha gündeme geldi. İddiaya göre `evsel atıklarda` yanlışlıkla fazla tahakkuk ve tahsilat yapıldı ardından da bunlar eksiltme

Trakya Flaş Haber gazetesine gelen bir iddia, Çerkezköy Belediyesi`ndeki İmar ve İskan Servisleri ile tahakkuk ve tahsilat servisleri arasında yaşanan dolandırıcılık olayının üstüne  tüy dikecek gibi! ÇOSB`den her yıl Çerkezköy Belediyesi`nin aldığı `Evsel atık` paralarında tam 20 bin kişinin hesaplamalarında yanlış yapıldığı fazla tahakkuk ve tahsilat gerçekleştiği iddia edildi.

GEÇEN YIL FAZLA TAHAKKUK VE TAHSİLAT YAPILDI

Her yıl Çerkezköy Belediyesi`ne ÇOSB (Çerkezköy Organize Sanayi Böles) içerisinde faaliyet gösteren firmaların ödediği `Evsel atık` paralarında fazla tahakkuk ve tahsilat gerçekleştiği öne sürüldü. Geçen yıl aralık ayında bir firma Çerkezköy Belediyesi`ne yaptığı `evsel atık` ödemesinin sonunda yanlışlık yapıldığının farkına vardı. Belediye`nin evsel atıklarda `Fazla` hesaplama yaparak yüksek miktarda ödeme `Tahakkuk` ettirdiği ardından da bunu `Tahsil` ettiği fark edildi. Belediye`ye müracaat eden firmanın, evvela sürenin geçtiği öne sürülerek, bu hatanın düzeltilmek istenmediği ardından uzun uğraşlar sonucunda yaptığı fazla ödeminin iadesi sağlandı.

BÖYLE 20 BİN KİŞİYE FAZLA TAHAKKUK YAPILDI

Fazla tahakkuk ve tahsilatın gerçekleştiği iddia edilen `Evsel atıklar`da yaklaşık 20 bin kişiye aynı şekilde, belediye yetkililerinin iddiasına göre, `Yanlışlıkla` fazla ödeme çıkartıldığı belirtiliyor. Yasal olarak yapması gereken ödemenin üstünde tahsilat yapıldığını fark eden firmalar bu paraları iade olarak alırken, fark etmeyenlerin ise hesaplanan ücretleri ödediği belirtiliyor. Ancak itiraz eden firmanın çok az olduğu binlerce kişi üzerinden yapılan hesap hatası sonrası gerçekleşen tahsilatın belediye kasasına mı başkalarının cebine mi girdiği bilinmiyor.

EKSİLME YÖNTEMİ KULLANILDI

Belediye`deki tahakkuk işlemlerinin gerçekleştiği bilgisayar ortamındaki programda bulunan `Eksilten tahakkuk` yetkisinin kullanılarak `Yanlışlık`la yapıldığı belirtilen bu hatanın düzeltilmesi, akla dolandırıcılık olayındaki `eksiltme` olaylarını getirdi. Sadece denetim yetkisi olan kişilerin kullanabildiği `eksilten tahakkuk` sisteminin kimler tarafından kullanıldığı merak konusu oldu. 

MÜFETTİŞLER ORTAYA ÇIKARACAK

Bu arada, Çerkezköy Belediyesi`nden `evsel atıklar`ın tahsilatına ilişkin bu iddialara bir açıklama yapıp yapmayacağı da ayrıca merak konusu olurken,  beklenen müfettişin `evsel atık`larla ilgili bu iddiaları da incelemesi gündeme geldi.

EVSEL ATIK BEDELİ ÖDENİYOR

Öte yandan, ÇOSB`deki firmalar 2017 yılından itibaren emlak vergilerinin Bakanlık tarafından kaldırılmasının ardından Belediye`ye `Evsel atık` bedeli olarak bir ödeme yaptığı belirtildi. ÇOSB`de 80 bin civarı çalışan olduğu belediyeye her bir çalışan üzerinden bu ödemelerin yapıldığı kaydedildi.

 



Anahtar Kelimeler:

VALİ SOYTÜRK DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI

TUNCA NEHRİ’Nİ KURAKLIK VURDU: KONTROLLÜ SULAMAYA GEÇİLDİ

GÜRCÜN BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

DÜNYA YOGA GÜNÜ’NÜ KUTLADILAR

BOŞ ARAZİDE YANGIN ÇIKTI