ÇERKEZKÖY`ÜN YARDIM TIR`I DUALARLA YOLA ÇIKTI

ÇERKEZKÖY`ÜN YARDIM TIR`I DUALARLA YOLA ÇIKTI

Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediye işbirliği ile Elazığ ve Malatya?da yaşanan depremin ardından hazırlanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi dualarla depremzedelere gönderildi.

Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçede toplanan yardımları dualarla deprem bölgesine gönderdi. Kaymakam Atilla Selami Abban, Devlet ve Millet olmanın en önemli şartlarından birinin tasayı ve kıvancı paylaşmak olduğunu belirterek, Türkiye`nin bunu en güzel şekilde gösterdiğini söyledi.

BİR TIR DOLUSU YARDIM YOLA ÇIKTI

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ilçede belediye ve diğer STK`lar tarafından toplanan bir TIR dolusu yardımı dualarla deprem bölgesine gönderdi. Çerkezköy Belediyesi önünden hareket eden TIR`ın son kontrollerini yapan Kaymakam Atilla Selami Abban, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Depremin ardından ilçede toplanan giysi, battaniye, ısıtıcı gibi yardım malzemelerinin depremzedelere ulaştırılması için AFAD aracılığıyla yardımın gönderildiğini belirten Kaymakam Abban, "Öncelikle Elazığ ve Malatya`da yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Depremde evleri yıkılan veya evlerini terk etmek durumunda kalan vatandaşlarımıza biraz olsun yardımcı olabilmek üzere bakanlığımız ve valiliğimiz talimatları doğrultusunda kampanyalar düzenlenmiştir. Nakdi yardımlarımız üç kamu bankasına direkt olarak yapılabilmektedir. Ayni yardımlar ile ilgili ilçemizde komisyon oluşturduk. Ayni yardımlar hiç kullanılmamış olmak kaydıyla ısıtıcı, yine hiç kullanılmamış olmak kaydıyla giyim eşyası, daha çok bebek bezi, battaniye, kazak, bot ve kaban tercih ediyoruz. Gıda konusunda ise paketlenmiş kuru gıdalar tercihimiz. İlçemizde Çerkezköy Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Polisevimizde yardımları kabul ediyoruz. Yardım eden tüm hayırsever vatandaşlarımıza şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok hızlıca bir yardım kampanyası oldu. Bu kapsamda gecesini gündüze katan personellerimize de teşekkür ediyorum. Devlet ve millet olmanın en önemli şartlarından biri tasa da ve kıvançta bir arada olmaktır. Bunun en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum. Bir daha böyle bir afetin yaşanmamasını temenni ediyorum."diye konuştu. 

TIR, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş`ın yaptırdığı duanın ardından yola çıktı.

Yardım TIR`ının uğurlanma törenine Kaymakam Atilla Selami Abban`ın yanı sıra Belediye Başkanı Vahap Akay,  Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Mal Müdürü Nadir Esenkaya, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Sağlık Müdürü Olcay Palak, Müftü İdris Çatmakaş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Muteber Kuralay ve Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ile Enver Bayram katıldı.

 



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ ODA VE BORSALARI MÜŞTEREK İSTİŞARE TOPLANTISI ÇORLU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BAŞKAN ÇETİN: ÇEF TRAKYA’NIN EKONOMİK GÜCÜ VE POTANSİYELİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

GENÇLERE 94 ÜLKEYLE TİCARET FIRSATI

SANAL ENFLASYON RAKAMLARI İLE ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, HALK DAHA DA YOKSULLAŞIYOR