HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

YARIN SAVCI KARŞISINA ÇIKACAK

YARIN SAVCI KARŞISINA ÇIKACAK

Çerkezköy Belediyesi`nde yaşanan ruhsat dolandırılıcılığı olayının kilit ismi Erkan Koçer`in ilk ifadelerine ulaşıldı. Koçer`in, kendisinin kurban edildiğini öne sürdüğü belirtiliyor. Bu arada Koçer`in ifadeleri doğrultusunda belediye personeli ve ruhsat

Çerkezköy Belediyesi`nde İmar İşleri ile Emlak ve İstimlak Servisi`ni kapsamayan ruhsat dolandırıcılığındaki kilit isimi Erkan Koçer`in ortaya çıkmasının ardından ilk ifadelerine Trakya Flaş Haber ulaştı. Koçer`in kendisinin kurban edildiğini öne sürdüğü belirtiliyor. Erkan Koçer ve olayla ilgili diğer zanlılar polis sorgusunun ardından yarın adliyede savcı karşısına çıkacak.

TESLİM OLMUŞ

Çerkezköy Belediyesi`nde 2019 yılının haziran ayında patlak veren dolandırıcılık olayının ardından kayıplara karışan Fen İşleri`nde görevli tekniker Erkan Koçer`in yakalanmadığı Diyarbakır`da adliyeye giderek Cumhuriyet Savcılığı`na teslim olduğu ortaya çıktı. 15 aylık kaçağın ardından pazartesi günü adliyeye giderek teslim olan Erkan Koçer, ilk ifadesinde olayla alakasının olmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Koçer`in Fen İşleri personeli olduğunu, olayın başka birimde (İmar-Emlak ve İstimlak) yaşandığını kendisinin ise korkup kaçtığını söylediği iddia edildi.

GÖREVDEN ALINAN PERSONELLER DE GÖZALTINA ALINDI

Erkan Koçer`in ortaya çıkmasıyla birlikte hareketlilik yaşanan dolandırıcılık dosyasıyla ilgili daha önce Çerkezköy Belediyesi`ndeki görevlerinden açığa alınan ve işlerine son verilen belediye personelleri de gözaltına alınmaya başlandı. Olayın ardından bugüne kadar 5 belediye personeli açığa alınıp bunlardan üçünün görevine son verilirken ikisi hala açıkta bulunuyordu. Bu personellerden Emlak Servisi`nde görevli Tuncer B., memleketi Aksaray`da gözaltına alındığı öğrenildi. Yine belediye personeli olan ve memuriyetten çıkartılması için D.E ile birlikte Çerkezköy Belediyesi tarafından İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu`na verilen ancak memuriyetten çıkartılmayan halen açıktaki muhasebe servisi memurlarından Özgür İ.`de Erkan Koçer`in ifadeleri doğrultusunda gözaltına alındı.

MÜTEAHHİT FİRMALARIN TEMSİLCİLERİ DE GÖZALTINA ALINDI

İki belediye personelinin ardından 5 de firma temsilcilerinden bu ana kadar gözaltına alındığı öğrenildi. Belediyeden ruhsat alan firmalarında proje sorumluları mühendis ve mimarlardan en fazla dosyası bulunanlardan mühendis R. E. ve R., Ö ile birlikte 3 mühendis ve mimarında gözaltına alındığı belirtildi.

YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Edinilen bilgiye göre olayla ilgili daha önce adı geçen belediye personeli 5 kişi ile müteahhit firma temsilcilerinin tamamı, Erkan Koçer ile birlikte Çorlu KOM`daki polis sorgusunun ardından yarın Çerkezköy Adliyesi`nde savcı karşısına çıkartılacak. Dosya savcısının sorgusunun ardından olayla ilişkisi bulunan zanlılar mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ÇERKEZKÖY MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK KAMU ZARARI…

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI