Gündem

Gündem Haberleri

USULSÜZ KONGRE MALUM SONUÇ!

USULSÜZ KONGRE MALUM SONUÇ!

Yaklaşık bin 400 üyesi bulunan Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`nde, salt çoğunluğun sağlanamayacağı bilinmesine rağmen ikinci kongre tarihi belirtilmeden, bugün yapılan olağanüstü genel kurul, salt çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Dernek üyeleri,

???????Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi`ne Girişim Kurulu olarak Genel Merkez tarafından atanan yönetimin çağrısı ile Olağanüstü Kongre bugün toplandı. Çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Olağanüstü Genel Kurul, ikinci kongre tarihi belirtilmediği için de usule uygun yapılmadı.

Genel Kurul`da Başkanlık için aday olan Ahmet Açıkgöz, "Herhangi bir yetkili yok. Bize ikinci kongreyle ilgili tarih verilmiyor. Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı, ikinci kongreyi İstanbul`da yapacağım demiş. Sabahtan beri burada engelliler mağdur ediliyor."diye çıkıştı.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL`DA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

Genel Merkezi?nin kararıyla yaklaşık bir ay önce görevden alınan Çerkezköy Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetiminin yerine başkan ve yönetim seçilmesi için bugün saat 13.00`da Olağanüstü Kongre çağrısı yapıldı. TSD Çerkezköy Şubesi üyesi olan onlarca engellinin geldiği genel kurul, çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Saatlerce bekleyen engelliler, dernek binası önünde tepki gösterirken, başkanlık için aday olan Ahmet Açıkgöz, "Salt çoğunluk sağlanamadığı için bugün kongre yapılamadı. Ancak ikinci kongrenin de tarihi belli değil. Burada yetkili bulamıyoruz. Girişimci Kurulu olarak atanan Esengül Hanım`da bilgi veremiyor. Genel Başkan Şükrü Boyraz bey ile görüştüler. O ikinci kongrenin tarihini daha sonra belirleyeceğini söylemiş. Üyelere tek tek haber vererek, İstanbul`da kongre yapacakmış. Bugüne kadar engellilere engel çıkan böyle bir kurum görmedik. Saat 11.00`dan beri perişanız. Biz ikinci tarihin bize bildirilmesi. Ayrıca İstanbul`da kongre istemiyoruz. Neden burada yapılmıyor."diye konuştu.

KONGRE GEÇERSİZ!

Bu orada, Dernekler Yönetmeliği`ne göre genel kurul çağrısında ikinci genel kurul tarihinin de belirtilmesi gerekiyor. TSD Çerkezköy Şubesi`nin bugün saat 13.00 olarak TSD Genel Merkezi tarafından web sitesi olarak duyurusu yapılan olağanüstü genel kurul çağrısı, ikinci genel kurul tarihi belirtilmediği için, geçersiz.



Anahtar Kelimeler:

KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK OLDU

KIRKPINAR’DA FİNALİSTLER BELLİ OLDU

YARALI LEYLEĞİ İTFAİYE KURTARDI

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ YENİLDİ: KIRKPINAR’DA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

MİLLİ TAKIM MAÇINDA ADIM ATILACAK YER KALMADI