100 FİRMA ÇERKEZKÖY`DE BULUŞTU

100 FİRMA ÇERKEZKÖY`DE BULUŞTU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlene Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2019 ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarın açılışına Vali Aziz Yıldırım ve Tekirdağ protokolü de katıldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlene Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2019 ziyaretçilere kapılarını açtı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı. 100 firmanın standının bulunduğu fuara ilgi yoğun oldu.

Açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "İlkini gerçekleştirdiğimiz, 2017 yılında yazdığımız KOSGEB projemizden doğan Endüstriyel Fuarımız, bugün 3 kat büyüyerek kapılarını açıyor. Üyelerimize yeni pazarlar oluşturmak ve bunun yanında bölgesel iş birliğini artırmak amacıyla çıktığımız bu yolda bugün geldiğimiz nokta gurur verici. Bu hikâye, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının, Trakya Kalkınma Ajansının, üyelerimizin, personelimizin ve bizlere desteğini esirgemeyen kurumlarımızın. Kısacası bölgemiz için elini taşın altına koyan herkesin başarı hikâyesi."ifadelerini kullandı.

Orta ve küçük ölçekli KOBİ?lerin, dünyaca ünlü firmaların arasında yer almasının oluşturulan bu sinerjinin eseri olduğunu ifade eden Kozuva, "Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi üretimle, ihracatla, istihdamla, iş dünyasıyla yani bizlerle mümkün olacaktır. Biz başarırsak bölgemiz kazanacak, Türkiye kazanacak."dedi. Kozuva, fuara katılan firmalara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
  

HEM AVRUPA`YA HEM İSTANBUL`A YAKIN

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı`nda düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Çerkezköy ve Çorlu`nun konum bakımından hem Avrupa hem de İstanbul pazarına sahip olduğunu söyledi. Ulaşım akslarıyla Tekirdağ`ın gelişmeye müsait bir kent olduğunun altını çizen Vali Yıldırım, şunları kaydetti: "Bu fuarda firmaların bir araya gelerek ticaretlerini arttırmaları en büyük temennimiz. KOBİ`lerin büyük ölçekli firmalarla iş birliği içersinde olmaları ve bölgesel tedarik zincirinin hayata geçmesi ile bölge ihracatını gerçekleştirecektir. İstanbul`dan pek çok ihracatçı bizim bölgemize gelmek istiyorlar. Biz sanayiyi tarıma ya da tersini birbirine tercih edecek değiliz. İkisi de ortak olarak gitmelidir. Verimli topraklarımızda hem tarım hem de sanayi alanında gelişmeler kaydedebiliriz. Tarım alanlarının yüzde 3`ü sanayi alanı olarak kullanılmakta. Çok iyi planlama ile bu yüzde 10`na çıkarılabilir."

BÜTÇE 2.5 MİLYAR TL

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de sanayi alanında Tekirdağ`da önemli yatırımların olduğunu belirtti. İktidarın bu yöndeki desteklerini de aktaran Milletvekili Yel, "Cumhurbaşkanımızda sanayi yatırımlarının artması ile ilgili girişimlerini sürdürüyor. Tekirdağ büyükşehir olmadan önce İller Bankası`ndan 189 milyon lira destek alıyorken büyükşehir olmakla beraber bütçe 1 buçuk milyar liraya yükseldi. İlçelerle birlikte 2.5 milyar lirayı buluyor. Tekirdağ`ın hayali olan tüm hizmetleri bugün Tekirdağ almış durumda." dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, fuarda bu yıl 100`ün üzerinde firma yer aldığını ifade etti. Şahin, fuarın her yıl ekonomiye katkısının giderek arttığının altını çizdi.

FİRMALARA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti ve fuara katılan stantları gezdi. Fuar cuma gününe kadar açık olacak. Açılışın ardından Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri stantları dolaştı. Vali Yıldırım ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kozuva ile protokol üyeleri fuara katılan firmalara birer teşekkür plaketi de takdim etti.

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı`nın gösterileri eşliğinde düzenlenen açılış töreninde halk oyunu ekipleri de gösteride bulundu. Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül ve Mustafa Yel,  25-26 Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılım gösterdi.