Tarih: 18.10.2020 12:12

ÖZEL AMBULANS HİZMETİ PAHALI MIDIR?

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ`ın tek özel ambulans hizmeti veren EMAS Ambulans Servis, pandemi sürecinde birçok kronik hastanın tedavisi ve yatalak hastaların naklinde Hızır gibi yetişti! 112`nin yoğunluğunda, özellikle kemoterapi hastalarının tedavisinde; evden hastaneye, hastaneden eve hizmet veren EMAS Ambulans Sorumlu Müdürü Kübra Çamyar, "Özel Ambulans hizmeti korkulacak kadar pahalı değil. Çerkezköy ve Kapaklı`da 100-150 TL`ye nakil yapıyoruz."dedi.

UZMAN EKİP İLE 3 DOKTOR HİZMET VERİYOR

Geçtiğimiz mart ayında, pandeminin başladığı dönemde Tekirdağ Çerkezköy`de özel ambulans hizmetine başlayan EMAS Ambulans 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bünyesinde uzman ekibi ile 3 doktor bulunduran EMAS Ambulans, Tekirdağ`da tek, Trakya`nın da ikinci özel ambulans hizmeti veren kurumu olma özelliğini gösteriyor.  EMAS Ambulans Servis Sorumlu Müdürü Kübra Çamyar, "Geçtiğimiz mart ayında hizmet vermeye başladık.  EMAS Ambulans  Tekirdağ`da özel ambulans hizmetleri veren tek Ambulans Servis. Trakya`da iki firmadan biriyiz. Aslında bölge genelinde, iller arası nakil yapan tek biz varız."dedi.

YURT DIŞINA DA NAKİL YAPIYORUZ

Tam donanımlı ambulanslarla hasta nakil hizmeti veren EMAS Ambulans, tedbir amaçlı da birçok alanda hizmet veriyor. Hizmet yelpazesi ile ilgili olarak Kübra Çamyar, "Acil  yardım ambulansımızla en başta bölge hastanelerimizin hizmetindeyiz. Ayrıca, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu özellikle sanayi bölgeleri olması nedeniyle burada Organize Sanayi Bölgesi`ne acil durumlarda hizmet veriyoruz. Yine  sağlık tedbiri amaçlı çeşitli organizasyon, konser, dizi film setleri, spor müsabakalarında da görev yapıyoruz. Hastaneler arası nakil, evden hastaneye nakil, eve nakil, şehirlerarası nakil gibi ambulans hizmeti veriyoruz. Sadece Trakya değil Türkiye`nin her şehrine hasta nakli yapıyoruz. Ayrıca yurt dışına da ambulansımızla hasta nakil hizmeti veriyoruz."diye konuştu.

ÖZEL AMBULANS HİZMETLERİNDEN KORKULUYOR!

Özel ambulans hizmeti almaktan insanların çekindiğini dile getiren Kübra Çamyar, şunları anlattı:

"İnsanlar özel ambulans kullanmaktan, korkuyor, çekiniyor. Çünkü çok pahalı olduğunu düşünüyor. Oysa, korktukları gibi değil. Mesela Çerkezköy ve Kapaklı`da 100-150 TL`ye hasta nakli yapıyoruz. Bugün taksi kullansanız ne kadar ödeyeceksiniz? Sağlık hizmeti veriyorsunuz, uzman ekiple hastanın sağlıklı bir şekilde evden hastaneye ya da hastaneden eve naklini sağlıyorsunuz. Bir taksiyle elbette sağlıklı bir şekilde hasta nakli yapamazsınız.  Ücretlerimiz hiç öyle çekinilecek rakamlar değil, bunun bilinmesini istiyoruz. Çünkü bir ambulansın 500-600 TL`ye bu hizmeti vereceği düşünülüyor."

10 DAKİKA İÇİN 10 SAAT BEKLEYEBİLİYORLAR

Yine hasta nakillerinde özel ambulans hizmeti kullanılmadığında bazen zaman kaybının da olabildiğini hatırlatan Kübra Çamyar,  şöyle devam etti:

"Bazen hastanın eve nakli 10 saat sürebiliyor. Çünkü, hastanın sağlığı için ambulansla nakledilmesi gerekiyor. Oysa biz arandığımızda hastanın 10-15 dakikada evine gitmesini sağlıyoruz.  Sağlık Bakanlığı`nın belirlediği Acil Yardım Ambulansı Yönetmeliği`ne uygun şekilde hizmet veriyoruz. Özellikle pandemi nedeniyle hastanede beklemek istemeyen hastalara hizmet veriyoruz."

İSTANBUL`DA KEMOTERAPİ GÖREN HASTALAR MAĞDUR OLMADI

Pandemi dönemiyle birlikte hizmet vermeye başlar başlamaz EMAS Ambulans`ın özellikle kemoterapi hastalarına yönelik önemli bir görevi üstlendiğini hatırlatan Çamyar, "Biz tam hizmet vermeye başladık pandemi ortaya çıktı. Bu dönemde 112 Acil Servis`te yoğunluk oldu. Özellikle pandemi hastalarına hizmet verdiği için 112, düzenli tedavi gören hastalar zorlandı. Bu dönemde biz İstanbul`da çeşitli hastanelerde kemoterapi gören hastaların birçoğuna hizmet verdik. Hastaları Tekirdağ`dan, Çerkezköy`den, Kapaklı`dan İstanbul`a götürüp getirdik. Böylece hastalarımız zorlanmadan tedavi gördü."diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —