Gündem

Gündem Haberleri

OKULA `EDEBİYAT SOKAĞI` KURDULAR

OKULA `EDEBİYAT SOKAĞI` KURDULAR

Çorlu İlçesi İmam Hatip Anadolu Lisesi`nde açılan Edebiyat Sokağı`nda hayatını kaybetmiş yazar ve edebiyat insanları öğrenciler tarafından canlandırılıyor.

Tekirdağ`ın Çorlu İlçesi İmam Hatip Anadolu Lisesi`nde açılan Edebiyat Sokağı`nda hayatını kaybetmiş yazar ve edebiyat insanları öğrenciler tarafından canlandırılıyor.


EDEBİYATÇILARIN FOTOĞRAF VE ESERLERİ VAR

Çorlu`nun Şeyhsinan Mahallesi`nde bulunan İmam Hatip Anadolu Lisesi`nin ikinci katında kurulan Edebiyat Sokağı`nda duvarlara Türk edebiyat tarihinde yer almış Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı, Halide Edip Adıvar gibi yazarların yanı sıra Mevlana`nın da bazı eserleri yazılı olarak uygulanırken bu önemli insanların fotoğrafları da duvarlara yapıldı.

KİTAP OKUMA ORANI ARTTI

Edebiyat Sokağı olarak isimlendirilen bu alanda öğrencilere tarihi bilgilerin verilmesinin ve tarihte yaşamış olan önemli insanların ölümsüzleştirildiğini söyleyen Okul Müdürü Eyüp Öztürk, bu projeyi hayata geçirdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

 Öztürk, toplam 3 aylık bir çalışma sonucu Edebiyat Sokağı`nı hayata geçirdiklerini belirterek, "Biz, edebiyatı edebiyat kitaplarından çıkartıp, daha yaşanılır ve öğrenilir bir hale getirmek için okulumuzda bir Edebiyat Sokağı oluşturmaya karar verdik. Yaklaşık bir haftalık bir tasarım ve düşünce kısmından sonra, edebiyat zümresi ve görsel sanatlar öğretmenimizle birlikte 3 aylık çalışmanın ürünü olan bu sokağı gerçekleştirmiş olduk. Yalnız bu sokağı gerçekleştirdikten sonra, öğrencilerimiz için bu olayı daha keyifli hale getirebilmek için açılışımızda öğrencilerimiz yazarlarımızı canlandırdılar. Böylece edebiyata olan merakları son derece artmış olduğunu gözlemledik. Böylece kitap okuma oranının da okulumuzda yükseldiğini gördük."dedi.
Edebiyat Sokağı açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.



Anahtar Kelimeler:

ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR’İN PATİ FEST ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILIYOR

EMEKLİ MAAŞINI ATM’DE UNUTTU

TEKİRDAĞ’DA PLATONİK AŞK DEHŞETİ: 1 ÖLÜ, BİRİ POLİS 4 YARALI

POLİS EKİPLERİNCE ÖĞRENCİLERE NARKO GENÇLİK EĞİTİMİ