Gündem

Gündem Haberleri

MİNİKLERDEN SÜTTE EBRU SANATI

MİNİKLERDEN SÜTTE EBRU SANATI

Başakşehir Okulları`nın dün düzenlediği Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği`nde ilginç projeler öne çıkarken, ebru sanatını süt üstünde sergileyen minik öğrenciler, dikkat çekti.

Günümüzde kaybolmaya yüz tutan sanatlardan `ebru` işlemesini bu kez `süt` üstünde gerçekleştiren öğrenciler, Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği`nin gözdesi oldular.

Özel Başakşehir Okulları 2018 ? 2019 Eğitim Öğretim yılının son haftalarına yaklaştığımız şu günlerde, dün Bilim ? Kültür ? Sanat ve Spor Şenliği düzenleyerek öğrencilerin yıl boyunca hazırlamış olduğu projeleri görücüye çıkardı. Öğrencilerin yalnızca teknolojik ve fizik gibi alanlarda değil, sanatsal eserlerinin de yer bulduğu şenliğe katılım yoğun oldu. 100?ün üzerinde eserin bulunduğu şenlik, velilerden ve diğer katılımcılardan tam not alırken, ilginç projeler öne çıktı. İşte bu projelerden biri de `Sütte ebru` sanatı oldu.

SÜTTE EBRU

Başakşehir Okulları İlkokul öğrencilerinden 3/A sınıfı öğrencisi Melek Çalışkan ve 3/B sınıfı öğrencilerinden Eylül Arslan, `Sütte Ebru` sanatı ile bilim şenliğine renk kattı. Küçük elleriyle süt üzerinde yaptıkları desenlerle, renkli bir ebru sanatı ortaya çıkartan minik öğrenciler, yok olmaya yüz tutan bir sanatın değişik yüzünü de öne çıkardı.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?