KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK İÇİN EVLENDİLER!

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEK İÇİN EVLENDİLER!

Çerkezköy ve Kapaklı merkezli Trakya`nın çeşitli bölgelerinde güvenlik ve personel hizmeti sunan DİL-KA ve BEST grupları birleşme kararı aldı. Bu birleşmeyi düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuran iki firma yetkilileri, "Güçlü olduğumuz yönleri birleşt

Tekirdağ Çerkezköy ve Kapaklı`da uzun yıllardan beri faaliyette bulunan Best Özel Güvenlik ve Dil-Ka Group güç birliğine gitti. Bu sabah Çerkezköy`de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen BEST ve DİL-KA yönetim kurulu başkanları ve şirket yöneticileri `Birleşme  kararını` kamuoyu ile paylaştı. 

İKİ ŞİRKET BİRLEŞTİ

Uzun yıllardan beri güvenlik ve personel hizmetleri alanında faaliyetlerini sürdüren hizmet sektörünün önemli firmalarından DİL-KA Group ve BEST Group, birleşme kararı aldı. Çerkezköy`de düzenlenen basın toplantısında bu kararı kamuoyu ile paylaşan BEST Group adına Tahir Eke ve DİL-KA Group adına şirket ortakları Mustafa Karaca ile Dilek Köksal, gazetecilerle bir araya geldi.

BUGÜN BİR BAYRAM YAŞIYORUZ!

Birleşme kararı ile ilgili olarak konuşan BEST Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke, "Bugün DİL-KA Group ve BEST Group adına bir bayram yaşıyoruz. Çünkü  yaklaşık iki yıl önce fikir olarak önce ortaya çıkan ve zaman içinde gelişen bir durumdu. Biz bugün DİL-KA Group ve BEST Group birleştik. Eşit ortaklık paydası altında."dedi.

TÜM ALANLARDA LOKOMOTİF OLALIM İSTEDİK

Birleşmenin iki firmanın uzmanlık alanlarını güçlendirmek amaçlı olduğunu belirten Tahir Eke, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz BEST Group`un lokomotif firması güvenlik. 2008 yılında kurulmuş ve Organize Sanayi Bölgesi`nde yaklaşık 66 firmaya hizmet veren 400 civarında güvenlik görevlisine sahip bölgenin önde gelen firmaları arasında. BEST Group`da güvenlik lokomotifte. DİL-KA Group`da da hem güvenlik, hem temizlik hem diğer hizmetler olmasına rağmen onların lokomotifi ise üretim işçiliğiydi. Biz dedik ki birbirimizle çelişmeyen noktalarda, madem ki bölgemizin önünü çekiyoruz, O halde birleşip tüm noktalarda önü çekelim."

TRAKYA`NIN EN BÜYÜK FİRMALARI ARASINA GİRDİ

Bu birleşmeyle birlikte ekonomik güçlerinin ve çalışan sayılarının arttığını söyleyen Eke, şunları dedi: "Artık DİL-KA Group ve BEST Group  birleşmeden sonra bin 500 çalışanı ile Kapaklı, Çerkezköy, Çorlu, Lüleburgaz şubelerindeki faaliyetiyle hizmet sektöründe, Trakya`nın en büyük firmaları arasına girmiş durumda. Bu bize iki şey kazandırdı hem piyasada rekabet etme ihtiyacını ortadan kaldırdı hem potansiyel olarak daha güçlü hale geldik."dedi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİK!

Ekonomik kriz nedeniyle de birleşmenin kendilerine `Krizi fırsata çevirme` imkanı sunacağını söyleyen Eke, "Biliyorsunuz son bir yıldır ülke olarak ciddi bir ekonomik kriz içindeyiz. Bu ekonomik krizde de sağlam kalan firmalar yürüyebiliyor. Bir seleksiyon var.  Düşük opsiyonlu firmaların hepsi tarihe gömülüyor. Biz krizi fırsata çevirelim dedik. Bu birleşmenin vermiş olduğu güçle bu krizi de fırsata çevirmiş olduğumuzu düşünüyorum. Daha güçlü rekabet şansını elde ettiğimizi düşünüyorum. Ve daha güçlü sermaye yapısıyla hareket edeceğiz. Bu hem çalışanlarımız adına güzel bir şey hem bundan sonra elde edeceğimiz hizmetler, getireceğimiz işler adına güzel bir şey."diye konuştu.

HEDEF ÜRETİM SEKTÖRÜ

İki şirketin evliliğiyle hayallerini de gerçekleştirme fırsatı bulacaklarını söyleyen Eke, şöyle devam etti: "Ve buradaki hedef hizmet sektöründe bu koordinasyonu sağladıktan sonra önümüzdeki yıllarda inşallah üretim sektörüne de grup olarak atılım yapmak. Bir şekilde üretime de geçmek. Çünkü hizmet sektöründeki bütün firmaların hayali bir gün üretim yapmaktır. Bizim hayalimizde o.  Bu birleşmeyle birlikte bu hayale çok yaklaştığımızı düşünüyorum. Yıllardır zaten birbirimizle rekabet hiç yapmadık. Birer dost gruptuk biz birbirimizle hep yardımcı olduk. Novhavlarımızı birleştirdik. Dolayısıyla bu ortaklık sadece  ismi koyulmamıştı. Bugün sadece ismini koymuş olduk. İnşallah, bölgemize, vatanımıza milletimize faydalı olur."

BİRLEŞMEYE YENİ BİR İSİM KOYULMADI

Eke açıklamalarını şöyle tamamladı: "İsim karmaşası yok. BEST güvenlik şirketinde devam edilecek. İnsan kaynakları ve sosyal hizmetlerde ise DİL-KA olarak devam edilecek. İsimlerimiz zaten markalaştı. BEST güvenlik 11 yıldır faaliyet gösteriyor. DİL-KA`da kendi alanında zaten marka. Belki ilerde yeni gruba isim koyabiliriz ama şu an için böyle bir düşüncemiz yok."

HAYIRLI OLSUN

Birleşmeyle ilgili DİL-KA Group adına şirket ortaklarından Dilek Köksal ise, "Hizmet sektörü dışında üretim alanında yeni şirketler oluşursa, devamında düşünülebilir ama şu an BEST bu bölgenin marka isimlerinden biri. DİL-KA yine aynı şekilde insan kaynaklarında varlığını bölgede kanıtlamış durumda. Bu iki şirketimiz devam edecek. Bu birleşme bölgemize ve Trakya`ya hayırlı olsun."ifadelerini kullandı.

DİL-KA Group`un diğer ortağı Mustafa Karaca ise, "İki firma olarak dostluğumuz baki idi hiç bir zaman rakip olmadık. Bunu da defalarca kanıtladık birbirimize. Şimdi de birlikte hareket etme kararı alınca daha da sağlıklı oldu. Bunun faydasını hem işçi ye ihtiyacı olan işveren hem de işverene ihtiyacı olan iş arayan arkadaşlarımız görecek. Aynı zamanda fiyat rekabeti açısından daha uygun teklifler verebileceğiz. Çünkü, şirketin masraflarından kısılma olacak. Bunu da dostlarımızla paylaşacağız. Biz zaten firmalarımızla dostane ilişkiler içerisindeyiz. İnşallah bölgemize hayırlı uğurlu olur."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?