ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ`Nİ DOLANDIRMIŞLAR!

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ`Nİ DOLANDIRMIŞLAR!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla bir yıldan buyana Belediye`nin iskan ruhsatı ödemelerinde zarara uğratıldığını, bazı firmalar tarafından gerçek bedellerin ödenmemesine rağmen ruhsat aldıklarını açıkladı. Ak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bizzat düzenlediği basın toplantısıyla açıkladığı `iskan ruhsatlarındaki dolandırıcılık` gündeme bomba gibi düştü. Akay, Emlak ve İstimlak Servisi`nde ortaya çıkan dolandırıcılık olayının adliyeye intikal ettirildiğini söyledi.

1 YIL ÖNCE TESPİT EDİLDİ

Başkan Akay, makamında düzenlediği basın toplantısında belediyenin büyük miktarlarda zarara uğratıldığını Emlak ve İstimlak Servisi ile İmar Servisi`nden başlayan `İskan ruhsatları` ile ilgili dolandırıcılık olayını bir yıl önce tespit ettiklerini söyledi. Akay, 2018 yılının mayıs ayında yapmış oldukları tespitten yola çıkarak araştırma yaptıklarını ve bu araştırmanın sonucunda ise 20`den fazla dosyada yolsuzluk yapıldığını belirlediklerini aktardı. Sahte tahakkuk ve tahsilat fişleri oluşturularak, belediyeye ödemeleri gereken miktarlardaki ruhsat harçlarını ödemeden, bazı firmaların ruhsat aldığını anlatan Akay, 600-700 bin TL belediyenin zarara uğratıldığını kaydetti.

BİR YIL SONRA KOMİSYON KURDU!

Başkan Akay, olayı bir yıl önce tespit etmesine rağmen 1 yıl sonra komisyon oluşturup, araştırma yapılmasını sağladıktan sonra Cumhuriyet Savclığı`na suç duyurusunda bulunduğunu anlatırken şunları konuştu: "12 Haziran 2019?da hemen Çarşamba günü bununla ilgili komisyonu kurduk. Komisyonumuz bu tarihten itibaren geriye dönük olarak gidebildiği yere kadar, Çerkezköy Belediyesinde bugüne kadar ödeme emrinin tahakkuka ve tahsilata dönüştüğüne dair kalem kalem, gün gün, ne kadar ruhsat, iskan verildiyse, ne kadar buna bağlı harç makbuzlarının ödeme emirlerinin tamamını tek tek taramakla ilgili görevlendirildi.?dedi.

Akay son olarak, geçmişe yönelik belediyenin tüm evraklarının araştırılacağını bunları Cumhuriyet Savcılığı`nın araştıracağını söylerken, dolandırıcılığın belediye ayağı ile ilgili tahmini olduğu ancak kesin bir şey söylemeyeceğini belirtti. Akay, "Savcılık araştıracak. Ben somut şeyler üzerinden konuşurum."demekle yetindi.

RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK

Başkan Akay, belediyeyi zarar ettiren dolandırıcılık olayı sonucunda elde edilen ruhsatların da iptal edileceğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler:

YAŞADIĞIMIZ BİR VATANIMIZ VARSA BUNU GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

TEKİRDAĞ’DA KIBRIS GAZİSİ GAZİLER GÜNÜ’NDE VEFAT ETTİ

TEKİRDAĞ’DA ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYON: 143 KİŞİ YAKALANDI

BÜYÜKŞEHİRLE HAREKETE GEÇ

KAYMAKAM GÜNLÜ YILLIK İZNE AYRILDI