TÜRK KADINI AİLENİN MERKEZİ OLMUŞTUR

TÜRK KADINI AİLENİN MERKEZİ OLMUŞTUR

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban`dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı...

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Türk kadının ailenin merkezi olduğunu belirterek, "Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza gerekli sevgi ve saygıyı göstermemiz en önemli görevlerimizdendir."

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajında şunlara yer verdi:

TÜRK KADINI AİLENİN MERKEZİ...

8 Mart 1975 yılından beri ülkemizde Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizi geleceğe taşıyacak milli ve manevi değerlere bağlı aydınlık nesilleri yetiştirecek kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum. Milletimizin tarih boyunca yetiştirdiği mümtaz şahsiyetler arasında kendilerine özgü duruşları ve başarılarıyla kadınlarımızın ayrı bir yeri ve önemi vardır. Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınlar, toplumun yapısını güçlendirip, şekillendiren aile birliğinin en önemli unsurudur. Türk Kadını, tarihimizde anne ve eş olarak hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza gerekli sevgi ve saygıyı göstermemiz en önemli görevlerimizdendir.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET...

Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil,  tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamalıyız. Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak hepimiz için öncelikle insani görevidir. Devletimiz ve Hükümetimiz kadınlarımıza olumsuzluklar ile mücadelede her türlü desteği vermektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kadına şiddetin önlenmesi için tüm önlemleri almakta, kadınlarımıza hak ettiği değerin verilmesi yönünde en üst düzeyde gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Tüm kadınların eşitlik, özgürlük içerisinde daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli yaşam elde ettikleri, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve birlik beraberlik içerisinde yaşadıkları bir ömür temenni eder ve bu vesileyle; Ülkemizin İstiklal ve İstikbali için bir an olsun düşünmeden ve geriye bakmadan canlarını feda eden kahraman yiğitlerimizin emanetleri anneleri ve eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın `8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü`  bir kez daha içtenlikle kutlar, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımıza sevgilerimi ve selamlarımı  sunarım."

 



Anahtar Kelimeler:

İSTİHDAM MASASI İŞVEREN İLE İŞ ARAYANLARI BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

ÇEŞİDİN DOĞRU VERİMİN BOL OLSUN PROJESİ GERÇEKLEŞTİ

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?