TRAKYA FLAŞ HABER ADINA KINAMA

TRAKYA FLAŞ HABER ADINA KINAMA

Bugünlerde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kamuoyunda bir davetiye dolaşmaktadır.

Belirtmek istiyoruz ki;

"DAVETLİMİZSİNİZ

Çerkezköy ve Kapaklı`da faaliyet gösteren gazeteciler olarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Batı Marmara Gazeteciler Derneği`nin ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz akşam yemeğinde, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız."

Şeklindeki davetiye ile uzaktan yakından ilişkimiz yoktur.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları,

İta amirleri,

Belediye başkanlarına,

Böyle bir davette bölgede yayım hayatını sürdüren Trakya Flaş Haber Gazetesi, bulunmamakta!

Bu davetin içinde biz yokuz!

Böyle bir organizasyonda yer almayacağımızı, organizasyonu yapan Batı Marmara Gazeteciler Derneği yönetimine bildirmemize rağmen, Trakya Flaş Haber Gazetesi logosunun da davetiyede yer almasını kınıyoruz!

Olaydan bihaber gazeteci arkadaşlarımızdan, refikimiz basın-yayın organları ve gazetelerden özür dileyerek, isteğimiz dışındaki bu davranışı tüm kamuoyu ve davetlilerle paylaşmak zorunda kaldığımızı belirtiyoruz.

Gerekçemize saygı duymayanların, belki daha sonraki günlerde bu davette bulunduğu, organizasyonda yer alarak ev sahipliği yaptığı ve hatta davet edilenlerinde katıldığı için pişmanlık duyma olasılığını da hatırlatırken, `etik` dışı şekilde davet sahibi olarak gösterilmemizin teessürüyle bir kez daha bu olayı paylaşarak, kınama yayımlamak zorunda kaldığımızı belirtmek isteriz.

Son olarak belirtmekte fayda görmekteyiz ki; Trakya Flaş Haber Gazetesi olarak, `Çalışan Gazeteciler Günü`ne ipotek koyma yetkisini kendimizde görmüyoruz.

Ayrıca,

10 Ocak`ın, emektar, gazeteci meslektaşlarımızın günü olduğunu hatırlatırken, aynı zamanda ticari faaliyette bulunan bir gazetenin, yayın organının, bu günü ticari kaygılarla fırsata dönüştürme günü değildir!

Yine,

Zor günlerde, işsiz, aşsız zamanlarda meslektaşlarının yanında olmayan bir derneğin, bu anlamlı günü fırsata dönüştürme, kamu ve sivil otoritelere yakınlaşma günü değildir!

 

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Abdulhamit ALBEZ



Anahtar Kelimeler: