TEKİRDAĞ`DA COVİD 19 TESTLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ`NDE YAPILIYOR

TEKİRDAĞ`DA COVİD 19 TESTLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ`NDE YAPILIYOR

Tekirdağ`ın Covid 19 testleri Namık Kemal Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor. Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Covid 19 salgını ile mücadele için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

Dünya genelinde yayılan ve ülkemizde de görülen Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Tekirdağ`da toplanan numuneler, COVID-19  (Korona Virüs) testleri yapmaya yetkili tek laboratuar olan Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuarında analiz ediliyor.

Türkiye`de  COVID-19 vakalarının çıkmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin?in girişimi ve destekleriyle, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuarı, 1 Nisan`dan itibaren Tekirdağ ilinden toplanan numunelerden COVID-19 testleri yapmaya yetkili tek laboratuar olarak hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Bu süreçte Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısında kullanılan ve 1-3 saat arasında sonuç veren Polimeraz Chain Reaction ya da Polimeraz Zincirleme Tepkimesi (PCR) testleri,  Laboratuar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Birol Şafak, Doç. Dr. Dumrul Gülen, Prof. Dr. Nuri Kiraz ve Dr. Öğr. Üyesi Berna Erdal?ın aktif çalışmalarıyla gerçekleştiriliyor.

3 BİN HASTA PCR TESTİ ÇALIŞILDI

Bugüne kadar yaklaşık 3 bin hastanın PCR testi çalışıldığı ve süreç boyunca analizlerin devam edileceği vurgulanırken Üniversitenin Ziraat Fakültesi ve NABİLTEM gibi diğer bölümlerinden öğretim üyelerinin de bu sürecin mutfağında yer almasıyla çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Covid-19 salgının önlenmesinde hızlı tanı ve testlerin büyük önem arz ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi?nin COVİD 19 salgının yayılmasının önüne geçmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini, söz konusu cihazlar ile testlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılmasına katkı sağlanacağını söyledi.

 



Anahtar Kelimeler:

GÖKSU’DAN BAŞKAN TAŞYASAN’A ANLAMLI HEDİYE

KALP HASTALIKLARINDA GİRİŞİMSEL YÖNTEMLER

LÖSEV’DEN LÖSEMİ VE KANSERLE MÜCADELE EDEN AİLELERE 50 BİN TL’LİK YARDIM ÇEKİ

ÇERKEZKÖYLÜLER DOĞA İLE KUCAKLAŞTI

KADIN HASTALIKLARI SEMİNERİ DÜZENLENDİ