Tarih: 12.01.2020 23:39

CHP KONGRESİ`NDE AKAY`A ŞOK!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı`nın 37. Olağan kongresi gerçekleştirilirken, başkanlığa tek listeyle gidilen Ayfer Dönmez seçildi. Kongre`nin şokunu ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaşadı!

Çerkezköy`de bir düğün salonunda yapılan kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgöl, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, çok sayıda partili katıldı.

Mevcut Başkan Engin Camcı?nın veda ettiği kongrede milletvekilleri ve belediye başkanları birer konuşma yaptı. Hükümeti eleştiren milletvekillerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Çerkezköy?e 17 yıldır doğru düzgün hizmet getirmeyen iktidarın bizi eleştirme hakkı yoktur. Özellikle 2020 yılından itibaren çalışmalarımıza hızla başlayacağız. Her şey Çerkezköy, Tekirdağ ve ülkemiz için."ifadelerini kullandı.

CHP`Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI KATILMADI

Kongrede bir konuşma yaparak, ikinci kez kazandığı seçimi anlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, günün şokunu yaşayan isim oldu. CHP`li diğer ilçe belediye başkanları hemen tüm ilçe kongrelerine tam kadro katılırken, Çerkezköy`e gelmemesi dikkat çekti. Belediye Başkanlarından sadece Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kongre öncesi salona gelerek, tebrikte bulunduktan sonra konuşmaları dinlemeden ayrıldı. Bu olay, CHP`liler tarafından Başkan Akay`ın geçen yıl Kurban Bayramı süresince Tekirdağ`ın diğer ilçelerindeki billboard kutlama ilanları vermesinin etkisi olarak yorumlandı. Kutlama mesajının, kongreye katılmayan CHP`li ilçe belediye başkanları tarafından daha önce tepki gördüğü de konuşulmuştu.

AYFER DÖNMEZ TEK ADAY OLDU

Kongrenin sonunda aday olmak isteyen Ali Çalışkan`ın yeterli sayıyı divana sunamaması nedeniyle tek listeyle seçime gidildi. Delege seçimini kazanan Ayfer Dönmez, CHP`nin yeni ilçe başkanı oldu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —