Gündem

Gündem Haberleri

O CAMİNİN ONARIMI BAŞLADI

O CAMİNİN ONARIMI BAŞLADI

Trakya Flaş Haber`in 20 gün önce `Köylünün feryadı: Cami Çürüyor` başlığıyla gündeme getirdiği Hayrabolu Kurtdere Mahallesi`ndeki yarım asırlık 7 kubbeli caminin onarımına başlandı. Hayrabolu Müftülüğü, hayırseverler ve köylüler cami onarımı için işbirliğ

Tekirdağ Hayrabolu Kurtdere Köyü Camii müftülük ve hayırseverlerin desteği ile onarılmaya başlandı. Kurtdere Muhtarı Yaser Allahkurtardı, "Haberinizin ardından müftülük el attı. Camii ile birlikte lojmanı da onarılacak ve din görevlisi de verilecek."dedi.

20 gün kadar önce Trakya Flaş Haber Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz Hayrabolu`nun Kurtdere Köyü Camii için sevindirici haber geldi. Haberimizin ardından harekete geçen Hayrabolu Müftülüğü, caminin onarımı için çalışma başlatırken, hayırseverlerde destek çıktı.  İçerisinde ibadet edilen ancak bir din görevlisi bulunmayan 47 yıllık cami çürümeye terk edilmesi köy halkını üzerken, Trakya Flaş Haber`e bu durumu aktarıp, haber olmasını sağlamışlardı. Tam 47 yıllık ana kubbenin yanı sıra 7 kubbesi bulunan caminin minaresi 1988`de, 31 yıl önce yapılmış. O güden itibaren bakım ve onarım görmeyen camide, bu hafta başından itibaren çalışmalara başlandı. İskele kurulup caminin kubbelerinin onarımı ve içindeki çatlayan duvarlar başta olmak üzere eksikliklerin giderilmesi için Hayrabolu Müftülüğü başta olmak üzere hayırsever vatandaşlar ve köy halkı işbirliği yaptı.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Trakya Flaş Haber`e teşekkür eden caminin onarımı için yardım isteyen köy cemaati, "Haberinizin ardından caminin bakım ve onarımı Müftülük ve vatandaşların, hayırseverlerin yardımları ile başladı. Sizinde payınız büyük. Destek olan herkese teşekkür ederiz."ifadelerini kullandılar.

MÜFTÜLÜK EL ATTI

Onarımı başlayan camiyle ilgili olarak Kurtdere Muhtarı Yaser Allahkurtardı ise,"Haberinizin ardından camimize Müftülük el attı. Bize `70 bin TL köy cemaati olarak çıkartabilirseniz, üstünü isterse 200 bin TL harcansın  biz tamamlayacağız` dediler. Biz zaten 50 bin TL topluyorduk. Hayırseverlerin desteği ile 20 bin TL daha toplayacağız."dedi.

ÇOK SEVİNÇLİYİZ

Hafta başında onarım çalışmalarının başladığını belirten Muhtar Yaser Allahkurtardı, "Camimiz gerçekten çok kötü turumdaydı. Ben iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. İlk dönemimde çok uğraştım. Caminin onarımını yaptırabilmek için gitmediğim yer çalmadığım kapı kalmadı ama sonuç alamadım. Mustafa Şentop hocamız hariç tüm milletvekillerine de durumu anlattım. Bugüne kadar bir çıkış yolu bulamadık. Şimdi onarım başlayınca çok sevindik. Size de ayrıca teşekkür ederim."ifadelerini kullandı.

10 GÜNE KADAR KUBBELER BİTECEK

Hafta başında onarım çalışmaları başlayan ilk olarak kubbelerin onarımı yapıldığını kaydeden Muhtar Allahkurtardı, "4-5 gün önce çalışmalar başladı. 10 güne kadar kubbelerin sac kaplama işi biter. Yan duvarlara sıvacılar gelecek. Önce duvarlar kazınıp, sıvanacak. Daha sonra boyanıp teslim edilecek. Elektrik tesisatta eskiymiş. Onu da yenileyeceğiz."dedi.

DİN GÖREVLİSİ DE VERİLECEK

Yapılacak onarım tadilat çalışmalarının ardından camiye din görevlisi de verileceğini belirten Muhtar Allahkurtardı, "Sayın Müftü Vekilimiz, din görevlisi de vereceklerini söyledi. Bu yüzden onarım çalışmalarının içine cami lojmanını da kattı. Müftümüz, `Lojmanı da onaralım. Kalınabilir yer olsun ki, imam gönderelim` dedi. "açıklamasını yaptı.

 



CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR