MÜFTÜLÜKTEN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

MÜFTÜLÜKTEN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle `Cami, Hayatın Merkezi` programı düzenlendi.

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından `Camiler ve Din Görevlileri Haftası` nedeniyle `Cami, Hayatın Merkezi` programı düzenlendi.

KUR`AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu`nda düzenlenen program, Süleymanpaşa Orta Cami İmam Hatibi Mustafa Topçu tarafından Kur`an tilavetinin okunmasıyla başladı. Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, mescit ve camilerin hem Allah`a ibadet edilen hem de ilim ve hikmet öğrenilen şerefli mekanlar olduğunu söyledi.

CAMİLER MÜMİN GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYOR

Vali Aziz Yıldırım, camilerin, dil, renk, ırk, makam, mevki farkı gözetmeden mümin gönülleri birleştirdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"İslam tarihi boyunca şehirler cami merkezli planlanmıştır. Dolayısıyla, cami şehrin merkezini belirler, şehir planının kurucu ögesidir ve şehir, caminin etrafında şekillenir. Çevresinde yaşanan şehir hayatı, caminin bir devamı olarak gelişir. Bizler, caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadetlerimiz değil, tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir.

Nitekim istiklal mücadelemizin en önemli birleştirici merkezlerinden biri camilerimiz olmuştur. Aynı şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde, minarelerinden yükselen salalarıyla, camilerimizin ne kadar önemli olduğu açıkça görülmüştür. Bu güzide mekanları anlamlı kılan en önemli unsur ise peygamberlerin yürüdükleri yolu adım adım takip eden din görevlileridir."

SİNEVİZYON GÖSTERİMİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftüsü İsmail İpek ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşma yaptı. Kadir Albayrak, "Bizler çok önemli iki hazineye sahibiz, Peygamberimiz ölürken bize önemli iki miras bıraktı; birincisi Kuranı Kerim, diğeri de onun sünneti. İnsanları, toplumları mutluluğa götürecek, onlara bu konuda yol gösterecek her biri birbirinden değerli hadisler ve ayetler ile dolu. İslam asla terörle bağdaştırılamaz. Ölürken bile ağaç dikiniz diyen bir inancın terörle, şiddetle bağdaştırılmasını kabul etmiyorum. Bizim dinimiz merhamet, barış ve güzellik dinidir. Din adamlarımız ile gurur duyuyoruz. Onların çok ağır bir ödevi var. Bunun için çok dikkatli olmalısınız. Biz de yerel yönetim olarak sonuna kadar yanınızdayız. Camiler ve Din Görevlileri haftamız kutlu olsun." dedi.  

KONFERANS DÜZENLENDİ

Konuşmaların ardından Hayati İnanç tarafından `cami ve hayat`konulu konferans verildi. Program, cami yaptıran ve cami yapımına katkıda bulunan hayırseverlere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilmesiyle son buldu.

 



Anahtar Kelimeler: