VALİ YILDIRIM: "BİZE HABER VERİN"

VALİ YILDIRIM:

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım bu ayki `Muhtarlar Toplantısı`nı `Uyuşturucu ile mücadele` konusunda yaptı. Vali Yıldırım, muhtarlardan destek istedi!

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün genelgesi gereğince, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında `Uyuşturucu İle Mücadele`  konulu Ocak Ayı Muhtarlar Toplantısı Tekirdağ Kültür Merkezi`nde  yapıldı.

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım?ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Kurum Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanları, İlçe Emniyet Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

MUHTARLARA SESLENDİ

`Uyuşturucu ile mücadele` toplantısında konuşan Vali Aziz Yıldırım:?Muhtarlık müessesi, Türk idare teşkilatında çok önemli bir yere sahiptir. Muhtarlarımız kendi görev alanlarında çok önemli görevler ifa ediyorlar. Bizlerin eli, kolu, gözü, kulağı oluyorlar. Muhtarlarımız bulundukları yerde fakir fukaradan, yaşlıdan, engelliden sorumludur. Bu sorumluluğunuzu bize, ilgili kurum ve kuruluşlara söyleyerek yerine getiriyorsunuz."dedi.

BUGÜN ÖZEL BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ

Uyuşturucu ile mücadele de muhtarlardan büyük destek beklediklerini anlatan Vali Yıldırım şöyle devam etti: "Biz, sizden bize haber vermenizi bekliyoruz. Bize haber verdiğiniz takdirde kurumlarımız gerekli bütün iş ve işlemleri yaparlar. Bugün özel bir toplantı yapacağız. Bu toplantımızın konusu da bağımlılıkla mücadeledir. Bu konuyla ilgili muhtarlarımızın çok büyük görevleri vardır. Kırsalda, birtakım yerlerde uyuşturucu elde edilen bitkilerin ekimi yapılabiliyor. Eğer bunları görüyor, duyuyorlarsa bize, emniyetimize, jandarmamıza haber vermeleri görevleridir. Bunun dışında bu işin ticaretini yapanlar varsa, bunu bize haber vereceklerdir. Bunların kullanıcıları, bunların aracıları varsa, bize haber vermek mecburiyetindelerdir. Mevzuatımızda yazdığı gibi, bulunduğu yerdeki suç unsurunu bildirmek muhtarların görevidir. Onun içindir ki biz de sizden bunları bekliyoruz. Size her zaman kapımız, gönlümüz açıktır. ?  

Program, Yeşilay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar?ın açılış ve bilgilendirme sunumu ile devam etti. Toplantı ; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emniyet Amiri Mahmut Gülhan?ın `İlimiz Genelinde Uyuşturucu İle Mücadele` konulu sunumu ve İl  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin?in sunumu ile son buldu.



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’E ZİYARET

SILA BEBEĞİN DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR: BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ

TEKİRDAĞ’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

FABRİKA SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 12 İŞÇİ YARALI

ULAŞIM AĞLARIYLA GÜÇLÜ TEKİRDAĞ