KIZILPINAR`DA SENEYE YENİDEN SEÇİM VAR!

KIZILPINAR`DA SENEYE YENİDEN SEÇİM VAR!

Çerkezköy Belediye Meclisi`nin ocak ayı toplantısında üç mahalleye ayrılan Kızılpınar`da önümüzdeki yıl mart ayında yeniden muhtarlık seçimi olacak. 31 Mart 2019`de seçilecek muhtar bir yıl muhtarlık yapacak!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`a bir şok da Kızılpınar`ın mahalle muhtarlığı seçimlerinden geldi. Ocak ayı Meclis Toplantısı`nda üç mahalleye dönüştürülen Kızılpınar`da 31 Mart 2019 yapılacak muhtarlık seçiminde seçilecek muhtar bir yıl muhtarlık yapacak. Önümüzdeki yıl mart ayında yeniden muhtarlık seçimi yapılacak.

3 MAHALLE OLUŞTURULMUŞTU

Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında ocak ayının ilk ve ikinci haftasında yapılan iki birleşimde görüşülerek, komisyon raporları doğrultusunda üçe bölünen Kızılpınar Mahallesi`nin yeni mahalle isimleri de belirlenmişti. Kızılpınar Atatürk Mahallesi, Kızılpınar Gültepe Mahallesi ve Kızlpınar Namık Kemal Mahallesi için muhtarlık seçimi 31 Mart yerel seçimlerinde yapılamayacak.

TEK MAHALLE OLARAK SEÇİM YAPILACAK

 Kızılpınar Mahallesi`ni ilgilendiren önemli karar kesinleşti. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri Kızılpınar`ın 31 Mart Yerel Seçimleri`nde `Yasaya aykırı bir süre içinde` bölündüğü için tek mahalle olarak seçim yapılacağını kaydetti.  Kızılpınar Mahallesi aralık ayı içerisinde bölünmüş olsaydı, önümüzdeki seçimde 3 mahallede 3 muhtar adayı yarışacaktı. Bu haliyle seçim sonucunda Kızılpınar`da muhtar olacak kişi, bir yıl bu görevi yürütecek. Kızılpınar`da önümüzdeki yıl mart ayında olmak üzere yeniden muhtarlık seçimi yapılacak ve üç mahalle muhtar adayları yarışacak.

BİZE YETİŞİR DEDİLER!

Kızılpınar`ın halihazırdaki muhtarı Ahmet Milli ise Trakya Flaş`a yaptığı değerlendirme de, "Bize yetişecek dediler. Bildiğim kadarıyla bugün de Büyükşehir Encümeni`nden geçmiş. Bir yerde takılıp kalmazsa yetişir diyorlar. Çerkezköy`deki YSK yetkililerine de sorduk, yetişir dediler. Daha üstlere sormak için de yetkili değilim."demişti.

YASAYA AYKIRI SÜREDE YAPILDI

Kızılpınar`ın bölünmesi sırasında 3 mahallede seçim yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay ve meclis komisyon üyeleri, bu kararın çıktığını henüz resmi bir şekilde açıklamadı. Ancak, Trakya Flaş Haber haftalar öncesinde yasayı yayınlayarak, Kızılpınar`ın tek mahalle olarak seçime gideceğini yazmıştı.

BÖLÜNMEDEN SONRA OCAK AYI GEÇMELİ

5393 sayılı Belediyeler Yasası`nın 12 Maddesi`de, " 4, 6, 7, 8 ve 9 uncu maddelerde belirtilen kararlar kesinleşme tarihini takip eden yılın ocak ayının birinci gününden itibaren yürürlüğe girer." diyor. Çerkezköy Belediye Meclisi`nden bölünme kararı 30 Aralık 2018`de geçmiş olsaydı, önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinde Kızılpınar Mahallesi`nden oluşturulan 3 mahalle muhtarlığı için seçim yapılacaktı.



Anahtar Kelimeler:

CANDAN BAŞKAN: GENÇLER İÇİN VİTES YÜKSELTECEĞİZ

TEKİRDAĞ’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NE 832 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

TEKİRDAĞ’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: 19 BİN DOLU MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

TEKİRDAĞ 4’ÜNCÜ LAVANTA GÜNLERİ BAŞLIYOR