BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ`NİN KONUKLARI VARDI

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ`NİN KONUKLARI VARDI

Büyükşehir Belediye Meclisi`nin Şarköy`de yapılan temmuz ayı toplantısına CHP Milletvekili Candan Yüceer ve İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan ile CHP, MHP ve İYİ Parti il başkanları da katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin Temmuz Ayı Toplantısı renkli misafirleriyle Şarköy`de yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy`ü ülke gündemine taşımak için TBMM Başkanı Mustafa Şentop başta olmak üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Tekirdağ`ın diğer 5 milletvekilini Şarköy`deki Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı`na davet etti.

TEMMUZ AYI TOPLANTISININ KONUKLARI VARDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısı`nı Şarköy`de yaptı. Belediye Başkanı Kadir Albayrak`ın başkanlığında toplanan Meclis`e Tekirdağ`ın CHP Milletvekili Candan Yüceer ve İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan ile CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, MHP İl Başkanı İlker Yücel ve İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya da katıldı.

ŞARKÖY`Ü ÜLKE GÜNDEMİNE TAŞIMAK İSTEDİK

Toplantının açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, meclisin konuklarına "Hoş geldiniz." derken şunları kaydetti: "Bu ayki belediye meclis toplantımızda konuklarımız var. Aslında ben bu meclis toplantımıza Tekirdağ`daki 7 milletvekilimizin de katılması için kendileriyle tek tek görüştüm. İlk olurlarını aldım. Bir toplantı çıkmazsa geleceklerini söylediler. Şarköy`ü ülkenin gündemine taşıyalım istedim. Ayrıca dört partimizin il başkanlarını da davet ettim. Daha sonra iki gün önce sayın Büyük Millet Meclis Başkanımız Mustafa Şentop hocamız beni arayarak, toplantıları olduğunu özür belirtmek istedi. Ayrıca bütün çalışmalar için katılanlara sevgilerini saygılarını iletti. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak da Ankara`da bir toplantıları olduğunu, katılamayacağını söyledi. Diğer milletvekillerimizde mazeretlerini iletti. Sayın Candan Yüceer Tekirdağ Milletvekilimize hoş geldin diyorum. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan aramızda, kendisine hoş geldin diyorum.  Dört İl Başkanımızdan Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanımız burada hoş geldiniz diyorum. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başakanımız burada kendilerine hoş geldiniz diyorum. İYİ Parti İl Başkanımız da burada kendisine hoş geldiniz diyorum."

HEM DENEYİM HEM DİNAMİK AÇISINDAN ŞANSLIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak daha sonra kısa bir konuşma yapacağını belirterek kürsüye geldi. Yerel seçimlerin üzerinden üç ay geçtiğini hatırlatan Albayrak,  şöyle konuştu: "Bu dönem milletvekilleri açısından çok şanslı bir dönem yaşıyoruz. Hem deneyim açısından hem de dinamik açısından Tekirdağ iyi yerlerde. Örneğin AK Parti Milletvekilimiz sayın Mustafa Şentop Hocamız Tekirdağ milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı. Hemen her konuyu sayın Cumhurbaşkanımıza götürebilecek bir isim. Yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Tekirdağ milletvekilimiz. O da Genel Başkanımıza hemen her konuyu götürebilecek yakınlıkta. Sayın Candan Yüceer milletvekilimiz. O da üç dönemdir milletvekili. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde tüm komisyonlarda görev yapmış tecrübeli bir milletvekili. Sayın Mustafa Yel arkadaşımız AK Parti Milletvekili. İki dönemdir milletvekili. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin işleyişini iyi biliyor. Sevgili Enez Kaplan arkadaşımız yeni milletvekili ama o da çok çalışkan. Sevgili İlhami Aygun arkadaşımız o da kendisini kabul ettirdi. Sayın Çiğdem Koncagül hanımefendi daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi`nde birlikte çalıştığımız arkadaşımız. Yani bu 7 milletvekilimiz Tekirdağ`ın sorunlarını Ankara`da Büyük Millet Meclisi`nde çok aktif görev alarak çözeceğine inanıyorum. Biz de Büyükşehir Belediye Meclisi olarak sık sık bir araya geleceğiz. Kendilerini ziyaret edeceğiz. Ve Tekirdağ bu önümüzdeki bu 5 yılı çok iyi geçirerek Türkiye`nin Büyükşehirleri arasında gözde büyükşehirler arasında yer alacağına inanıyorum."

LOBİ OLUŞTURMAYA BAŞLADIK

Albayrak konuşmasında geçtiğimiz gün Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan `Otomotiv Ana Sanayi Yatırımları` toplantısına atıfta bulunarak, "Sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı yaptık. Almanya`nın Volkswagen markası Avrupa`da bir yatırım yapmak istiyor. Bulgaristan ve Türkiye üzerinde çalışmaları var. Biz de Tekirdağ`da istiyoruz. Milletvekillerimizin de haberi var. Bir lobi oluşturmak istiyoruz. Hem milletvekillerimiz hem siyasi partiler olarak yerel parlamento olarak da hep birlikte bu işe çalışacağımıza inanıyorum."dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi`nde, Şarköy Belediyesi tarafından hazırlanan ilçeyi anlatan bir sinevizyon sunumu gerçekleştirildi. Ardından Meclis Başkanı Kadir Albayrak, gündemdeki konuları görüşmeye açtı.
Büyükşehir Belediye Meclis Temmuz Ayı Toplantısı`nda gündemdeki görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, İlçe Belediyelerindeki uygulamalarla ilgili Meclis`te Belediye Başkanı Kadir Albayrak`a yetki verildi.

 

 



KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI, ‘E-İMZA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ’ İMZALADI

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ TÜRKİYE 2’İNCİSİ OLDU

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

BAŞKAN NALLAR: HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPSIN, ŞEHRİMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

SÜLEYMANPAŞA’DA ŞENLİKLERİN TARİHLERİ BELLİ OLDU